Tort cu blat de migdale si spuma de fructe

Tortul cu blat de migdale si spuma de fructe este un desert delicios ce poate fi servit chiar si de sarbatori. Pentru blat, se incinge cuptorul la 180 grade.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 300 gr morcovi
  • 5 oua
  • sare
  • 250 gr zahar
  • 80 gr faina
  • coaja si suc de portocala
  • 2 lingurite praf de copt
  • 250 gr migdale
  • 1/2  scortisoara
  • Pentru spuma de fructe:
  • 6 foi gelatina
  • 1 banana
  • 1 mango
  • 4 fructe maracuja
  • 100 gr ciocolata alba
  • 3 albusuri
  • 100 gr zahar
  • 250 gr frisca
  • Pentru ornat:
  • 150 gr frisca
  • 1 fruct de sharon
  • 5 oua de ciocolata
  • 50 gr fistic

Mod de preparare

Tortul cu blat de migdale si spuma de fructe este un desert delicios ce poate fi servit chiar si de sarbatori. Pentru blat, se incinge cuptorul la 180 grade. Se rad morcovii, ouale se separa si se bat galbenusurile cu zaharul si coaja de portocala. se amesteca faina cu praful de copt, migdalele, sarea si scortisoara. In crema de oua se inglobeaza amestecul de faina si morcovii. Se adauga sucul de portocale, apoi se bat albusurile si se inglobeaza si ele. Compozitia de pandispan obtinuta se asaza intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si se coace la cuptor cca 50 de minute. Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si taie pe 2 niveluri. Pentru spuma de fructe se inmoaie gelatina in apa rece. Se decojesc banana si fructul de mango, pulpa de mango se desprinde de pe samburele lemnos taind felii cu cutitul. Se paseaza fructele. Se taie in doua fructele de maracuja si se desprind de pe pulpa, apoi se paseaza. Se topeste ciocolata in bain-marie si se adauga la piure. Se incalzeste si se dizolva inauntru gelatina. Se bat albusurile cu 1 lingura zahar, se adauga apoi restul de zahar si se bate bezeaua. Se bate separat frisca. In final se inglobeaza in piureul de fructe mai intai bezeaua si apoi frisca. Se asaza apoi pe un platou blatul de jos si se asaza de jur imprejur inelul formei. Se acopera blatul de tort cu jumatate din cantitatea de spuma si se niveleaza. Deasupra se asaza al doilea blat, se unge cu restul de spuma de fructe, dupa care se da tortul la frigider cca 4 ore. Se bate apoi frisca si se unge marginea tortului cu frisca. Se spala fructele de sharon si se taie felii subtiri, apoi se asaza in mijlocul tortului, sub forma de cuib. Se asaza ouale decorative, apoi se orneaza cu fistic.


Tortul cu blat de migdale si spuma de fructe se serveste dupa ce a stat la rece.

 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Feijoada - tocana braziliana cu fasole
2
Mancaruri cu carne

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...

Feijoada - tocana braziliana cu fasole
Ciorba de loboda cu omleta
3
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Ciorba de loboda cu franjuri de ou
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
5
Prajituri

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video

Placinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
Parteneri
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola