Tort cu blat de nescafe

Se separa galbenusurile si se bat spuma cu opt linguri de apa rece. Apa face aluatul mai pufos si-l ajuta sa creascq la copt. Se adauga zaharul, se co

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar tos
  • 6 linguri de faina
  • 8 linguri de apa rece
  • sare
  • pentru sirop:
  • 150 gr zahar
  • 200 ml apa
  • 50 gr nescafe
  • crema de ciocolata cu lapte praf

Mod de preparare

Se separa galbenusurile si se bat spuma cu opt linguri de apa rece. Apa face aluatul mai pufos si-l ajuta sa creascq la copt. Se adauga zaharul, se continua operatia si se adauga faina, in ploaie si un praf de sare cand amestecul a devenit omogen. Se bat albusurile spuma, se pun peste aluat si se rastoarna aluatul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit, se raceste in tava si se scoate cu atentie. Se taie in doua pe lat, se insiropeaza cu siropul fiert pe foc mic si parfumat cu nescafe. Se umple cu crema amintita sau cu orice alta cremaiar apoi se tine la rece cateva ore dupa care se taie felii.
Se serveste acoperit cu crema sau cu frisca.

Alte retete de dulciuri:

Ciocolata de casa

Tort diplomat

Prajitura cu bezea

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori