Tort cu branza de vaci

Tortul cu branza de vaci se serveste decorat cu frisca si fructe colorate -kiwi, portocale sau caise.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg branza
  • 200 g smantana
  • 350 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 g stafide stropite cu rom
  • 200 ml de suc de fructe si
  • 30 g gelatina
  • 150 ml de lichior de portocale
  • 200 g biscuiti
  • 75 g unt
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 3 linguri de nuca macinata
  • 2 linguri de cacao
  • o fiola de esenta de rom si
  • 50 ml de lichior.

Mod de preparare

Pentru tortul cu branza de vaci, se amesteca bine toate la un loc si se lasa sa stea timp de 20 de minute. Dupa aceea, punem 200 ml de suc de fructe si 30 g gelatina la inmuiat, apoi o incalzim pe baie de abur pana devine lichida. Amestecam lichidul de gelatina cu 150 ml de lichior de portocale. Turnam lichiorul in compozitia de branza si dam prin mixer timp de 5 minute, dupa care, facem un blat din 200 g biscuiti, 75 g unt, 2 linguri de zahar pudra, 3 linguri de nuca macinata, 2 linguri de cacao, o fiola de esenta de rom si 50 ml de lichior. Amestecam bine si intindem pe un celofan forma unui blat, apoi punem un cerc din carton, dupa care, turnam crema de branza peste blat si lasam 4-6 ore.


Tortul cu branza de vaci se serveste decorat cu frisca si fructe colorate -kiwi, portocale sau caise.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori