Tort cu caise si budinca

Pentru blat: se amesteca toate cu ajutorul robotului de bucatarie si compozitia rezultata se pune in forma de tort pregatita cu hartie de copt. Se coa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • BLAT: 2 oua
  • 100 gr. zahar
  • 100 gr. faina + jumatate de plic praf de copt
  • Crema: 750 ml lapte
  • 2 pachete budinca de vanilie
  • 100 gr. zahar
  • 2 oua
  • un compot caise
  • frisca pentru decor

Mod de preparare

Pentru blat: se amesteca toate cu ajutorul robotului de bucatarie si compozitia rezultata se pune in forma de tort pregatita cu hartie de copt. Se coace 20-25 min la 180 grade. Se lasa sa se raceasca.

Pentru crema: 650 ml lapte se pune la fiert, 2 pachete budinca de vanilie, 100 gr. zahar, 2 galbenuse, 100 gr. lapte se amesteca si se toarna peste lapte. Se fierbe crema pina se ingroasa. Se ia de pe foc si se amesteca imediat cu cele 2 albuse ramase batute spuma tare. Blatul de tort se insiropeaza putin din sucul unui compot de caise. In jurul lui se pune inelul de la forma de tort. Pe blat se pun felii de caise una langa alta, apoi se toarna crema fierbinte. Se lasa sa se raceasca in forma apoi se scoate inelul si se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci