Taiem piscotul in 3 foi. Incalzim iaurtul cu 2 linguri de gelatina si 18 dkg de zahar, nu este necesar sa fierbem amestecul, lasam pe foc pana cand ge
Taiem piscotul in 3 foi. Incalzim iaurtul cu 2 linguri de gelatina si 18 dkg de zahar, nu este necesar sa fierbem amestecul, lasam pe foc pana cand gelatina se topeste. Punem la racit1,5-2 ore si cand incepe sa se intareasca, taiem cubulete jumatate din cantitatea de caise. Amestecam intr-o oala mai mica 1 lingura jumatate de gelatina cu 4 linguri de apa. Batem spuma frisca impreuna cu 2 linguri de zahar si incorporam intaritorul alimentar amestecand continuu. Apoi incalzim gelatina din oala mai mica pana devine transparenta si o adaugam la frisca. Intre timp batem frisca pana devine tare si adaugam 8-10 linguri din ea la iaurt si amestecam pana obtinem o crema neteda. Ungem o foaie de psicot cu crema de frisca si iaurt, o presaram cu jumatate din cantitatea de cubuletele de caise si o acoperim cu alta foaie de piscot si procedam la fel. Ungem atat partile laterale cat si partea superioara a tortului cu crema de iaurt. Taiem in fasii subtiri caisele ramase si le pozitionam in cerc in mijlocului tortului, iar marginile le decoram cu frisca ramasa.
Alte prajituri recomandate:
Tiramisu
Diplomat
Tarta cu mere
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponePentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vaniliePasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Prajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Un dulce delicios si usor de preparat.
Tiramisu reţetă originala, cu friscaO prajitura foarte gustoasa si aratoasa, zic eu. Foile sunt foarte bune si nu trebuie intinse cu sucitorul si nici coapte pe...
Prajitura cu cafea si crema mascarponeTiramisu reţetă originală, cu gem de zmeura Cum ingredientul meu secret este gemul, m-am hotarat sa prepar un...
Desert Tiramisu reţetă originală, cu gem de zmeura
Comentarii