Pentru obtinerea aluatului se amesteca toate ingredientele Aluatul obtinut se inveleste in folie si se da la frigider. Intre timp se face umplutura:
Pentru obtinerea aluatului se amesteca toate ingredientele
Aluatul obtinut se inveleste in folie si se da la frigider.
Intre timp se face umplutura:
Se fierbe 3/4 l lapte cu 6 linguri de zahar si 3 prafuri de budinca de vanilie.
Va iesi o budinca foarte groasa care dupa ce se raceste se amesteca cu 800 g. smintina.
Se scoate aluatul din frigider si se intinde in tava pe fund dar si pe margini (tava sa fie cu marginile detasabile).
Peste foaia de aluat se adauga umplutura si se da la cuptor pt. aprox. 1:30 h., dar depinde de aragaz.
Dupa ce s-a racit se pun capsunile peste tort.
Se face un jeleu sau gelatina, neaparat rosie, care se pune peste capsuni.
Se lasa lafrigider sa se intareasca bine jeleul, apoi se scot marginile tavii.
Pofta buna!
Reteta Tort cu capsuni simplu si bun a fost propusa de Eta pe forum culinar.ro
Alte retete cu capsuni gasiti aici:
Prajitura cu crema de iaurt de capsuni,
Placinta de capsuni,
Tort de ciocolata
cu crema de capsuni
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii