Tort cu capsuni simplu si bun

Pentru obtinerea aluatului se amesteca toate ingredientele Aluatul obtinut se inveleste in folie si se da la frigider. Intre timp se face umplutura:

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Tort cu capsuni simplu si bun

Ingrediente

  • Aluat:
  • 200 g. faina
  • 100 g. unt
  • 100 g. zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 virf de cutit de sare
  • Umplutura:
  • 3/4 l lapte
  • 6 linguri de zahar
  • 3 plicuri de praf de budinca de vanilie
  • 800 g. smintina
  • Deasupra:
  • capsuni aprox. 800 g
  • 2 plicuri de gelatina sau jeleu

Mod de preparare

Pentru obtinerea aluatului se amesteca toate ingredientele

Aluatul obtinut se inveleste in folie si se da la frigider.

Intre timp se face umplutura:

Se fierbe 3/4 l lapte cu 6 linguri de zahar si 3 prafuri de budinca de vanilie.

Va iesi o budinca foarte groasa care dupa ce se raceste se amesteca cu 800 g. smintina.

Se scoate aluatul din frigider si se intinde in tava pe fund dar si pe margini (tava sa fie cu marginile detasabile).

Peste foaia de aluat se adauga umplutura si se da la cuptor pt. aprox. 1:30 h., dar depinde de aragaz.

Dupa ce s-a racit se pun capsunile peste tort.

Se face un jeleu sau gelatina, neaparat rosie, care se pune peste capsuni.

Se lasa lafrigider sa se intareasca bine jeleul, apoi se scot marginile tavii.
Pofta buna!

Reteta Tort cu capsuni simplu si bun a fost propusa de Eta pe forum culinar.ro

Alte retete cu capsuni gasiti aici:

Prajitura cu crema de iaurt de capsuni,

Placinta de capsuni,

Tort de ciocolata

cu crema de capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei
Dulceata de caise

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel, mega delicios!

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel
Supa cremoasa de rosii si ardei copti

Supa cremoasa de rosii si ardei copti

E minunata pentru zilele de vara, se face rapid si se poate servi atat calda cat si rece. Retete dietetice

Supa cremoasa de rosii si ardei copti
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Rulouri cu nectarine și gorgonzola
2
Retete culinare

Rulouri cu nectarine și gorgonzola

Rulouri cu nectarine și gorgonzola - Un aperitiv rafinat și surprinzător, combinând dulceața nectarinelor cu gustul...

Rulouri cu nectarine și gorgonzola
Tort de ciocolata
3
Torturi

Tort de ciocolata

Tortul de ciocolata, cu crema fina si blat pufos, usor insiropat, aromat cu portocala, este perfect pentru orice eveniment...

Tort de ciocolata
Ciorba cu carne de porc
4
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Parteneri
Prajitura rasturnata cu cirese
Bucataras.RO

Prajitura rasturnata cu cirese

Prajitura rasturnata cu cirese
Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Gustos.RO

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
ReteteCulinare.RO

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia