Blatul. Se bat galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Se adauga jumatate din albusurile nebatute care au ca scop sa tina blatul proaspat. Se bat re
Blatul. Se bat galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Se adauga jumatate din albusurile nebatute care au ca scop sa tina blatul proaspat.
Se bat restul albusurilor spuma tare. Se amesteca cu galbenusurile batute. Se adauga faina, se amesteca si se coace compozitia in forma rotunda tapetata cu hartie. Se coace la foc iute.
Blatul rece se taie si se umple cu crema.
Crema. Se curata castanele si se pun intr-un vas cu apa fiarta. Se intretine apa clocotind pana se termina curatatul castanelor. Se Iasa sa fiarba, se scurg si se trec prin sita. In piureul de castane cald se adauga untul si siropul parfumat cu putina vanilie pisata sau fiarta in sirop.
Se tine la rece crema pana se umple tortul.
Se acopera tortul cu crema ramasa si se garniseste cu fructe din dulceturi colorate diferit - cirese albe. rosii etc. si frisca.
Se poate acoperi cu crema numai pe margini, pe
deasupra asternartdu-se frisca, si peste ea ornand cu fructe din dulceata sau taitei din coaja de portocala.
Pofta buna!
Alte retete dulciuri:
Tarta cu mere si crema de vanilie
Prajitura cu mere si biscuiti
Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...
Tarta cu dovlecei zucchiniAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriTarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...
Tarta cu dovlecei zucchiniDovleceii sunt preferatele mele , am o gradina mica , dar dovleceii nu pot lipsii . Avand o recolta frumoasa m-am gandit sa...
Tocana de legume cu dovleceiPrima data separam galbenusul de albus. Incepem prin a bate puternic albusurile pana se fac spuma. Peste spuma de albus se...
Prajitura cu visineUn ghiveci din legume si orez foarte delicios
Ghiveci din legume si orezO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cirese
Comentarii
Adaugă comentariu