Blatul. Se bat galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Se adauga jumatate din albusurile nebatute care au ca scop sa tina blatul proaspat. Se bat re
Blatul. Se bat galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Se adauga jumatate din albusurile nebatute care au ca scop sa tina blatul proaspat.
Se bat restul albusurilor spuma tare. Se amesteca cu galbenusurile batute. Se adauga faina, se amesteca si se coace compozitia in forma rotunda tapetata cu hartie. Se coace la foc iute.
Blatul rece se taie si se umple cu crema.
Crema. Se curata castanele si se pun intr-un vas cu apa fiarta. Se intretine apa clocotind pana se termina curatatul castanelor. Se Iasa sa fiarba, se scurg si se trec prin sita. In piureul de castane cald se adauga untul si siropul parfumat cu putina vanilie pisata sau fiarta in sirop.
Se tine la rece crema pana se umple tortul.
Se acopera tortul cu crema ramasa si se garniseste cu fructe din dulceturi colorate diferit - cirese albe. rosii etc. si frisca.
Se poate acoperi cu crema numai pe margini, pe
deasupra asternartdu-se frisca, si peste ea ornand cu fructe din dulceata sau taitei din coaja de portocala.
Pofta buna!
Alte retete dulciuri:
Tarta cu mere si crema de vanilie
Prajitura cu mere si biscuiti
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii