Blatul. Se bat galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Se adauga jumatate din albusurile nebatute care au ca scop sa tina blatul proaspat. Se bat re
Blatul. Se bat galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Se adauga jumatate din albusurile nebatute care au ca scop sa tina blatul proaspat.
Se bat restul albusurilor spuma tare. Se amesteca cu galbenusurile batute. Se adauga faina, se amesteca si se coace compozitia in forma rotunda tapetata cu hartie. Se coace la foc iute.
Blatul rece se taie si se umple cu crema.
Crema. Se curata castanele si se pun intr-un vas cu apa fiarta. Se intretine apa clocotind pana se termina curatatul castanelor. Se Iasa sa fiarba, se scurg si se trec prin sita. In piureul de castane cald se adauga untul si siropul parfumat cu putina vanilie pisata sau fiarta in sirop.
Se tine la rece crema pana se umple tortul.
Se acopera tortul cu crema ramasa si se garniseste cu fructe din dulceturi colorate diferit - cirese albe. rosii etc. si frisca.
Se poate acoperi cu crema numai pe margini, pe
deasupra asternartdu-se frisca, si peste ea ornand cu fructe din dulceata sau taitei din coaja de portocala.
Pofta buna!
Alte retete dulciuri:
Tarta cu mere si crema de vanilie
Prajitura cu mere si biscuiti
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii