Tort cu castane si fructe

Blatul. Se bat galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Se adauga jumatate din albusurile nebatute care au ca scop sa tina blatul proaspat. Se bat re

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul:
  • 6 oua
  • 120 g zahar pudra
  • 120 g faina
  • vanilie
  • Crema:
  • 100 g castane
  • 300 g unt
  • 2 cesti de cafea pline cu sirop
  • Glazura:
  • crema de castane
  • Garnitura:
  • frisca
  • fructe din dulceata

Mod de preparare

Blatul. Se bat galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Se adauga jumatate din albusurile nebatute care au ca scop sa tina blatul proaspat.

Se bat restul albusurilor spuma tare. Se amesteca cu galbenusurile batute. Se adauga faina, se amesteca si se coace compozitia in forma rotunda tapetata cu hartie. Se coace la foc iute.

Blatul rece se taie si se umple cu crema.

Crema. Se curata castanele si se pun intr-un vas cu apa fiarta. Se intretine apa clocotind pana se termina curatatul castanelor. Se Iasa sa fiarba, se scurg si se trec prin sita. In piureul de castane cald se adauga untul si siropul parfumat cu putina vanilie pisata sau fiarta in sirop.

Se tine la rece crema pana se umple tortul.

Se acopera tortul cu crema ramasa si se garniseste cu fructe din dulceturi colorate diferit - cirese albe. rosii etc. si frisca.

Se poate acoperi cu crema numai pe margini, pe

deasupra asternartdu-se frisca, si peste ea ornand cu fructe din dulceata sau taitei din coaja de portocala.
Pofta buna!

Alte retete dulciuri:

Tarta cu mere si crema de vanilie

Prajitura cu mere si biscuiti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta
Gutui cu carne de pui

Gutui cu carne de pui

De cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...

Gutui cu carne de pui
Cele mai apreciate rețete
Aluat dulce pentru placinta
1
Aluaturi

Aluat dulce pentru placinta

Aceasta reteta de aluat pentru placinta poate fi folosita la orice placinta cu fructe sau umplutura de bezea sau creme...

Aluat dulce pentru placinta
Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare
2
Bebelusi > 12 luni

Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare

• puneti in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful...

Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
3
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Chec aperitiv cu urzici proaspete
4
Aperitive cu legume

Chec aperitiv cu urzici proaspete

Retete usoare de Primavara!

Chec aperitiv cu urzici proaspete
Cozonac cu stafide si nuca de cocos
5
Cozonac

Cozonac cu stafide si nuca de cocos

Retete de iarna

Cozonac cu stafide si nuca de cocos
Parteneri
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia