Tortul cu ciocolata si visine este o reteta de tort potrivita pentru o ocazie festiva, nu cunosc persoana careia sa nu-i placa ciocolata.
Blatul:
- Amestecam faina cu praful de copt. Adaugam zaharul, esenta, plicurile de zahar vanilat si laptele. Amestecam bine si lasam 10 minute sa se odihneasca. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pana trece testul cu scobitoarea. Dam la rece 2-3 ore.
Crema:
-Amestecam cacao, amidonul si zaharul, treptat adaugam laptele si amestecam continuu. Punem pe foc pana se ingroasa, oprim focul si adaugam 1 ciocolata. Lasam la racit.
Taiem blatul in doua foi si insiropam prima foaie (sirop eu am folosit compot), punem crema, adaugam a 2 a foaie, insiropam si ungem cu crema. Ornam cu visine din compot
Servim tortul cu ciocolata cu visine facute dulceata din camara Bunatati din Natura.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii