Crema de la acest tort, se poate folosi si la tort din piscoturi ornat cu frisca si dulceata de capsuni.
Pentru tortul cu ciocolata si crema, frecam galbenusurile cu zahar, adaugam albusurile batute spuma tare, apoi adaugam pesmetul, nucile, faina si un varf de cutit de bicarbonat. Amestecam bine, dupa care coacem la foc potrivit in tava rotunda tapetata cu faina si ulei. Crema - 4 galbenusuri, 300 g zahar, un pachet de cacao si 2 ciocolate. Se amesteca, pe baie de aburi, pana devine ca o smantana groasa. Separat se bat spuma 400 g unt, si cand este crema rece, se amesteca bine. Se insiropeaza foile cu 250 g apa, 100 g zahar si 100 g rom. Aceasta crema se poate folosi si la tort din piscoturi ornat cu frisca si dulceata de capsuni.
La final, blatul se taie in 4 foi,tortul cu ciocolata si crema se insiropeaza, se umple cu crema, iar deasupra se pune ciocolata rasa.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii