Tort cu ciocolata si crema

Crema de la acest tort, se poate folosi si la tort din piscoturi ornat cu frisca si dulceata de capsuni.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Tort cu ciocolata si crema

Ingrediente

  • 10 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 2 linguri de pesmet
  • 2 linguri de faina si
  • 20 linguri de nuca
  • Crema:
  • 4 galbenusuri
  • 300 g zahar
  • un pachet de cacao si
  • 2 ciocolate
  • 250 g apa
  • 100 g zahar si
  • 100 g rom.

Mod de preparare

Pentru tortul cu ciocolata si crema, frecam galbenusurile cu zahar, adaugam albusurile batute spuma tare, apoi adaugam pesmetul, nucile, faina si un varf de cutit de bicarbonat. Amestecam bine, dupa care coacem la foc potrivit in tava rotunda tapetata cu faina si ulei. Crema - 4 galbenusuri, 300 g zahar, un pachet de cacao si 2 ciocolate. Se amesteca, pe baie de aburi, pana devine ca o smantana groasa. Separat se bat spuma 400 g unt, si cand este crema rece, se amesteca bine. Se insiropeaza foile cu 250 g apa, 100 g zahar si 100 g rom.  Aceasta crema se poate folosi si la tort din piscoturi ornat cu frisca si dulceata de capsuni.


La final, blatul se taie in 4 foi,tortul cu ciocolata si crema se insiropeaza, se umple cu crema, iar deasupra se pune ciocolata rasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci