Un tortulet simplu, insiropat bine cu putina visinata diluata si umplu cu ciocolata si mascarpone.
Incepem prin a pregati mousul de ciocolata deoarece trebuie sa-l punem la frigider sa se raceasca bine inainte de a-l bate . Intr-o cratita punem la incalzit frisca impreuna cu putina sare (cat iei intre degete). Ciocolata rupta bucati o punem in frisca calduta si amestecam pana se topeste bine . Lasam sa se racoreasca si punem la frigider . Inainte de a bate mousul trebuie sa fie frisca cu ciocolata bine racita . Cand este rece bine il batem pana cand se intareste. Blat : Pregatim o tava rotunda cu diametru de 20 cm . O tapetam cu hartie de copt. Eu de obicei folosesc tava cu inel detasabil pentru a scoate mai usor blatul din ea. Separam albusurile de galbenus. Galbenusurile le amestecam cu o furculita si le lasam deoparte . Albusurile le batem spuma tare impreuna cu putina sare , esenta de rom (aceasta va ajuta ca albusurile sa se bata mai bine ) si zaharul .Ttrebuie sa obtinem o spuma ferma . Adaugam coaja razuita de lamaie , cacao,galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt .Omogenizam si turnam in forma deja pregatita. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20-25 minute sau pana cand trece testul scobitorii. Blatul dupa ce este copt il vom lasa la racit , de preferinta pana a doua zi pentru a-l putea taia mai usor. Blatul il impartim in 3 parti egale. Crema de mascarpone : Frisca lichida impreuna cu mascarponele si zaharul le batem bine pana cand se intareste . Pentru insiropat amestecam apa cu visinata si cu mierea . Asamblare: Pe un platou asezam prima foaie de blat si insiropam cu o treime din sirop . Punem deasupra ¾ din mousul de ciocolata si nivelam . Asezam a doua bucata de blat si insiropam din nou . Punem ¾ din crema cu mascarpone si nivelam . Asezam ultima parte de blat, insiropam si decoram cu cremele ramase. Dam la rece si servim cu cei dragi .
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriPentru ciulamaua delicioasa de ciuperci se pregatesc ciupercile la fel ca mai sus si se fierb in apa cu putina sare. Se...
Ciulama delicioasa de ciuperciAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii