Tortul cu cicolata si portocale este un tort delicios cu crema fina de branza si aroma de portocale, perfect pentru orice masa festiva sau de sarbatoare. Se prepara foarte usor si este delicios!
Se incalzeste cuptorul la 180C si se ung cu unt si se tapeteaza cu faina doua forme de tort cu diametrul de 23cm. Untul si ciocolata se topesc impreuna la baie de aburi. Intr-un alt bol se amesteca faina impreuna cu zaharul, bicarbonatul si un praf de sare. Separat se bat ouale impreuna cu laptele, sucul si coaja de portocala. Se toarna lichidul si amestecul de ciocolata in ingredientele uscate. Se adauga 150ml apa clocotita si se amesteca bine. Se toarna amestecul in parti egale in cele doua forme, si se dau la cuptor pentru 45 de minute.
Pentru glazura se mixeaza bine mascarpone impreuna cu untul. Zaharul se cerne deasupra, apoi se adauga sucul si coaja de portocala si se mixeaza din nou. O treime din crema o vom amesteca cu cele doua linguri de cacao. Pastram la frigider pana in momentul utilizarii.
Se pune crema din abundenta intre cele doua blaturi, iar cu ajutorul unui pos se decoreaza partea superioara a tortului dupa care se presara cacao din abundenta.
Tortul cu ciocolata si portocale se tine la frigider 1 ora dupa care se poate servi.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii