Tort cu ciocolata si portocale

Tortul cu cicolata si portocale este un tort delicios cu crema fina de branza si aroma de portocale, perfect pentru orice masa festiva sau de sarbatoare. Se prepara foarte usor si este delicios!

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tort cu ciocolata si portocale

Ingrediente

  • Ingredinte:
  • 250g unt
  • 100g ciocolata alba
  • 2 lingurite extract de portocale
  • 400g faina
  • 500g zahar brun fin
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 oua
  • 285ml iaurt de baut
  • coaja rasa si sucul de la o portocala
  • Pentru glazura:
  • 500g mascarpone
  • 500g margarina
  • 250g zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • coaja rasa de la doua portocale + 100ml suc de portocale

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180C si se ung cu unt si se tapeteaza cu faina doua forme de tort cu diametrul de 23cm. Untul si ciocolata se topesc impreuna la baie de aburi. Intr-un alt bol se amesteca faina impreuna cu zaharul, bicarbonatul si un praf de sare. Separat se bat ouale impreuna cu laptele, sucul si coaja de portocala. Se toarna lichidul si amestecul de ciocolata in ingredientele uscate. Se adauga 150ml apa clocotita si se amesteca bine. Se toarna amestecul in parti egale in cele doua forme, si se dau la cuptor pentru 45 de minute.

Pentru glazura se mixeaza bine mascarpone impreuna cu untul. Zaharul se cerne deasupra, apoi se adauga sucul si coaja de portocala si se mixeaza din nou. O treime din crema o vom amesteca cu cele doua linguri de cacao. Pastram la frigider pana in momentul utilizarii.

Se pune crema din abundenta intre cele doua blaturi, iar cu ajutorul unui pos se decoreaza partea superioara a tortului dupa care se presara cacao din abundenta.


Tortul cu ciocolata si portocale se tine la frigider 1 ora dupa care se poate servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel, reteta video

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Hummus cu leurda si lipii de casa

Hummus cu leurda si lipii de casa

Pentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...

Hummus cu leurda si lipii de casa
Indiene cu piersici si mascarpone

Indiene cu piersici si mascarpone

Sunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...

Indiene cu piersici si mascarpone
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu pere si crema de branza
1
Prajituri

Prajitura cu pere si crema de branza

Cu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...

Prajitura cu pere si crema de branza
Salata de boeuf de post
2
Salate de legume

Salata de boeuf de post

Este o reteta simpla care iti face zilele de post mai usoare

Salata de boeuf de post
Mancarica de galbiori cu smantana
3
Mancaruri cu legume

Mancarica de galbiori cu smantana

O mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure.

Mancarica de galbiori cu smantana
Prajitura cu spuma caramel
4
Prajituri

Prajitura cu spuma caramel

Prajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...

Prajitura cu spuma caramel
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese
Parteneri
Prajitura cu mere
Bucataras.RO

Prajitura cu mere

Ceva simplu sau nu, depinde din ce perspectiva privesti.....

Prajitura cu mere
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj