Tort cu ciocolata si portocale

Tortul cu cicolata si portocale este un tort delicios cu crema fina de branza si aroma de portocale, perfect pentru orice masa festiva sau de sarbatoare. Se prepara foarte usor si este delicios!

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tort cu ciocolata si portocale

Ingrediente

  • Ingredinte:
  • 250g unt
  • 100g ciocolata alba
  • 2 lingurite extract de portocale
  • 400g faina
  • 500g zahar brun fin
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 oua
  • 285ml iaurt de baut
  • coaja rasa si sucul de la o portocala
  • Pentru glazura:
  • 500g mascarpone
  • 500g margarina
  • 250g zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • coaja rasa de la doua portocale + 100ml suc de portocale

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180C si se ung cu unt si se tapeteaza cu faina doua forme de tort cu diametrul de 23cm. Untul si ciocolata se topesc impreuna la baie de aburi. Intr-un alt bol se amesteca faina impreuna cu zaharul, bicarbonatul si un praf de sare. Separat se bat ouale impreuna cu laptele, sucul si coaja de portocala. Se toarna lichidul si amestecul de ciocolata in ingredientele uscate. Se adauga 150ml apa clocotita si se amesteca bine. Se toarna amestecul in parti egale in cele doua forme, si se dau la cuptor pentru 45 de minute.

Pentru glazura se mixeaza bine mascarpone impreuna cu untul. Zaharul se cerne deasupra, apoi se adauga sucul si coaja de portocala si se mixeaza din nou. O treime din crema o vom amesteca cu cele doua linguri de cacao. Pastram la frigider pana in momentul utilizarii.

Se pune crema din abundenta intre cele doua blaturi, iar cu ajutorul unui pos se decoreaza partea superioara a tortului dupa care se presara cacao din abundenta.


Tortul cu ciocolata si portocale se tine la frigider 1 ora dupa care se poate servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mucenici moldovenesti (Sfintisori)

Mucenici moldovenesti (Sfintisori)

Mucenicii moldovenesti, numiti si Sfintisori sunt preparate traditionale romanesti ce se fac cu ocazia sarbatoririi celor 40...

Mucenici moldovenesti (Sfintisori)
Mancare de urzici

Mancare de urzici

Din cate stiu, in saptamanile mari din postul Pastelui nu este bine sa mancam urzici, dar in restul postului se poate. Si,...

Mancare de urzici
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Cele mai apreciate rețete
Mancare de spanac cu ou ochi
1
Bebelusi 12-18 luni

Mancare de spanac cu ou ochi

Mancarea de spanac cu ou ochi pentru bebelusi este o delicioasa reteta nutritiva, perfecta pentru diversificarea alimentatiei...

Mancare de spanac cu ou ochi
Puseuri
2
Aluaturi

Puseuri

Se dizolva drojdia cu 1 lingura de zahar in laptele caldut. Se pune intr-un castron faina, se amesteca cu margarina, se...

Puseuri
Strudel cu mere din aluat de casa
3
Preparate dulci

Strudel cu mere din aluat de casa

Dupa culesul merelor din aceasta toamna, m-am gandit ca ma pot delecta cu un strudel cum am vazut reteta in caietul mamei...a...

Strudel cu mere din aluat de casa
Mucenici moldovenesti (Sfintisori)
4
Aluaturi

Mucenici moldovenesti (Sfintisori)

Mucenicii moldovenesti, numiti si Sfintisori sunt preparate traditionale romanesti ce se fac cu ocazia sarbatoririi celor 40...

Mucenici moldovenesti (Sfintisori)
Gyros cu pui si sos tsatsiki
5
Mancaruri cu carne

Gyros cu pui si sos tsatsiki

Ca si romani, suntem mari amatori de fast food. Eu personal, pur si simplu ador gyros-ul. Cu fiecare inghititura simti acea...

Gyros cu pui si sos tsatsiki
Parteneri
Prajitura Jerbo
Bucataras.RO

Prajitura Jerbo

O alta prajitura care imi aminteste de copilarie si care nu lipsea da la aproape nicio sarbatoare este prajitura Jerbo. Cu...

Prajitura Jerbo
Mucenici moldovenesti
Gustos.RO

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti