Tort cu crema bavareza de portocale

Blatul. Se freaca untul spuma. Se adauga ouale intregi, galbenusurile, dupa fiecare galbenus adaugand cate o lingurita de zahar pisat cu vanilie, cat

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 120 g unt
  • 6 galbenusuri
  • 120 g zahar
  • 2 oua
  • 150 g faina
  • 50 g alune
  • 1 lingura rom
  • Crema:
  • 6 portocale
  • 400-500 ml sirop
  • 250 g coaja de portocale
  • 40 g gelatina
  • 250 g orez fiert in lapte indulcit
  • 2 pahare frisca

Mod de preparare

Blatul. Se freaca untul spuma. Se adauga ouale intregi, galbenusurile, dupa fiecare galbenus adaugand cate o lingurita de zahar pisat cu vanilie, cate o lingurija de alune macinate si romul.

Totul se amesteca bine 30 min. La urma se adauga taina cernuta. Se coace in forma de tort.

Crema. Se strecoara zeama portocalelor amestecand-o cu siropul caldut, coaja rasa de portocala si gelatina pusa in apa rece si topita in bain marie.

Se trece totul prin sita si se amesteca bine tinand vasul pe gheata. Se adauga cate putin orezul, care a fost fiert cu lapte indulcit si frisca. Compozitia se pune intr-o forma si se tine la congelator. Dupa o ora se rastoarna peste blatul copt.

Pofta buna!

Alte retete de tort recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori