Blatul. Se freaca untul spuma. Se adauga ouale intregi, galbenusurile, dupa fiecare galbenus adaugand cate o lingurita de zahar pisat cu vanilie, cat
Blatul. Se freaca untul spuma. Se adauga ouale intregi, galbenusurile, dupa fiecare galbenus adaugand cate o lingurita de zahar pisat cu vanilie, cate o lingurija de alune macinate si romul.
Totul se amesteca bine 30 min. La urma se adauga taina cernuta. Se coace in forma de tort.
Crema. Se strecoara zeama portocalelor amestecand-o cu siropul caldut, coaja rasa de portocala si gelatina pusa in apa rece si topita in bain marie.
Se trece totul prin sita si se amesteca bine tinand vasul pe gheata. Se adauga cate putin orezul, care a fost fiert cu lapte indulcit si frisca. Compozitia se pune intr-o forma si se tine la congelator. Dupa o ora se rastoarna peste blatul copt.
Pofta buna!
Alte retete de tort recomandate
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii