Tort cu crema de branza

Intai pregatim un blat traditional. Pana blatul se raceste, fierbe, 1 l lapte. Luam de pe foc, apoi amestcam 2 oua cu 2 dl de smantana. Si amestecand

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • aluat
  • 1 l lapte
  • 2 oua
  • 2 dl de smantana
  • 100 g unt
  • 100 g glucoza
  • 10 g zahar vanilat
  • 500 g din branza
  • 2 dl de suc de fructe

Mod de preparare

Intai pregatim un blat traditional. Pana blatul se raceste, fierbe, 1 l lapte. Luam de pe foc, apoi amestcam 2 oua cu 2 dl de smantana. Si amestecand continu sa turnam in lapte.

Punem inapoi pe foc, si, amestecand continu, fierbem timp de aprox. 10 minute pe foc mediu, pana rezulta branza din ea. Apoi strecuram si lasnad in strecuratoare punem deoparte. Amestecam pana devine spumos 100 g unt cu 100 g glucoza, 10 g zahar vanilat, puitina sare, apoi prelucram cu barnza scursa si racita.

Blatul se taie in 3 cu un cutit zimtat. Ungem feliile cu aprox. 2/3 din 500 g din branza pe care o impartim in 3 parti egale, iar cu retsul ungem partea laterarla si deasupra a tortului. Apoi, tortul terminat il invelim in jeleu de fructe, si-l punem la frigider pentru cateva ore, sa se intareasca. Jeleul de fucte se pregateste amestecand 2 dl de suc de fructe strecurat cu 1 g praf de jeleu si amestecand continu pana se topeste.

Luand jos de pe foc, lasam sa se raceasca putin, apoi turnam papa desupra, si o intidem cu mana uda. Pana aspicul se solidifica, ca ornament putem pune deasupra si fructe din compot.

In caz de nevoie se poate inlocui cu pudra de jeleu pentru tort care contine intaritor.
Alte retete de tort recomandate

Diplomat

Tiramisu

Tort de ciocolata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide