Tort cu crema de branza

Intai pregatim un blat traditional. Pana blatul se raceste, fierbe, 1 l lapte. Luam de pe foc, apoi amestcam 2 oua cu 2 dl de smantana. Si amestecand

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • aluat
  • 1 l lapte
  • 2 oua
  • 2 dl de smantana
  • 100 g unt
  • 100 g glucoza
  • 10 g zahar vanilat
  • 500 g din branza
  • 2 dl de suc de fructe

Mod de preparare

Intai pregatim un blat traditional. Pana blatul se raceste, fierbe, 1 l lapte. Luam de pe foc, apoi amestcam 2 oua cu 2 dl de smantana. Si amestecand continu sa turnam in lapte.

Punem inapoi pe foc, si, amestecand continu, fierbem timp de aprox. 10 minute pe foc mediu, pana rezulta branza din ea. Apoi strecuram si lasnad in strecuratoare punem deoparte. Amestecam pana devine spumos 100 g unt cu 100 g glucoza, 10 g zahar vanilat, puitina sare, apoi prelucram cu barnza scursa si racita.

Blatul se taie in 3 cu un cutit zimtat. Ungem feliile cu aprox. 2/3 din 500 g din branza pe care o impartim in 3 parti egale, iar cu retsul ungem partea laterarla si deasupra a tortului. Apoi, tortul terminat il invelim in jeleu de fructe, si-l punem la frigider pentru cateva ore, sa se intareasca. Jeleul de fucte se pregateste amestecand 2 dl de suc de fructe strecurat cu 1 g praf de jeleu si amestecand continu pana se topeste.

Luand jos de pe foc, lasam sa se raceasca putin, apoi turnam papa desupra, si o intidem cu mana uda. Pana aspicul se solidifica, ca ornament putem pune deasupra si fructe din compot.

In caz de nevoie se poate inlocui cu pudra de jeleu pentru tort care contine intaritor.
Alte retete de tort recomandate

Diplomat

Tiramisu

Tort de ciocolata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu piure de castane
2
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Foi napolitana cu blat de nuga
3
Prajituri

Foi napolitana cu blat de nuga

Este o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.

Foi napolitana cu blat de nuga
Zarzarasi cu miere
4
Gogosi

Zarzarasi cu miere

Zărzăraşi sau mini papanaşi. Se fac rapid şi sunt foarte gustoşi, mai ales calzi. Eu i-am servit cu miere, dar merg cu...

Zarzarasi cu miere
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
5
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Parteneri
Lasagna cu ciuperci si piept de pui
Bucataras.RO

Lasagna cu ciuperci si piept de pui

In cautarea unei retete care sa valorifice gustul ciupercilior si inspirata de catre Angelina, am ales sa ma opresc la reteta...

Lasagna cu ciuperci si piept de pui
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!