Intai pregatim un blat traditional. Pana blatul se raceste, fierbe, 1 l lapte. Luam de pe foc, apoi amestcam 2 oua cu 2 dl de smantana. Si amestecand
Intai pregatim un blat traditional. Pana blatul se raceste, fierbe, 1 l lapte. Luam de pe foc, apoi amestcam 2 oua cu 2 dl de smantana. Si amestecand continu sa turnam in lapte.
Punem inapoi pe foc, si, amestecand continu, fierbem timp de aprox. 10 minute pe foc mediu, pana rezulta branza din ea. Apoi strecuram si lasnad in strecuratoare punem deoparte. Amestecam pana devine spumos 100 g unt cu 100 g glucoza, 10 g zahar vanilat, puitina sare, apoi prelucram cu barnza scursa si racita.
Blatul se taie in 3 cu un cutit zimtat. Ungem feliile cu aprox. 2/3 din 500 g din branza pe care o impartim in 3 parti egale, iar cu retsul ungem partea laterarla si deasupra a tortului. Apoi, tortul terminat il invelim in jeleu de fructe, si-l punem la frigider pentru cateva ore, sa se intareasca. Jeleul de fucte se pregateste amestecand 2 dl de suc de fructe strecurat cu 1 g praf de jeleu si amestecand continu pana se topeste.
Luand jos de pe foc, lasam sa se raceasca putin, apoi turnam papa desupra, si o intidem cu mana uda. Pana aspicul se solidifica, ca ornament putem pune deasupra si fructe din compot.
In caz de nevoie se poate inlocui cu pudra de jeleu pentru tort care contine intaritor.
Alte retete de tort recomandate
Diplomat
Tiramisu
Tort de ciocolata
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii