Intai pregatim un blat traditional. Pana blatul se raceste, fierbe, 1 l lapte. Luam de pe foc, apoi amestcam 2 oua cu 2 dl de smantana. Si amestecand
Intai pregatim un blat traditional. Pana blatul se raceste, fierbe, 1 l lapte. Luam de pe foc, apoi amestcam 2 oua cu 2 dl de smantana. Si amestecand continu sa turnam in lapte.
Punem inapoi pe foc, si, amestecand continu, fierbem timp de aprox. 10 minute pe foc mediu, pana rezulta branza din ea. Apoi strecuram si lasnad in strecuratoare punem deoparte. Amestecam pana devine spumos 100 g unt cu 100 g glucoza, 10 g zahar vanilat, puitina sare, apoi prelucram cu barnza scursa si racita.
Blatul se taie in 3 cu un cutit zimtat. Ungem feliile cu aprox. 2/3 din 500 g din branza pe care o impartim in 3 parti egale, iar cu retsul ungem partea laterarla si deasupra a tortului. Apoi, tortul terminat il invelim in jeleu de fructe, si-l punem la frigider pentru cateva ore, sa se intareasca. Jeleul de fucte se pregateste amestecand 2 dl de suc de fructe strecurat cu 1 g praf de jeleu si amestecand continu pana se topeste.
Luand jos de pe foc, lasam sa se raceasca putin, apoi turnam papa desupra, si o intidem cu mana uda. Pana aspicul se solidifica, ca ornament putem pune deasupra si fructe din compot.
In caz de nevoie se poate inlocui cu pudra de jeleu pentru tort care contine intaritor.
Alte retete de tort recomandate
Diplomat
Tiramisu
Tort de ciocolata
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPentru aceasta reteta am avut ca sursa de inspiratie o reteta de-a Andreei.
Desert tort cu mere, nuci si crema de branzaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii