Tort cu crema de branza

Tortul cu crema de branza este un tort lejer si usor de facut, fiind ideal pentru mesele festive cu multi invitati si multe feluri de mancare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort cu crema de branza

Ingrediente

  • Blat
  • 2 oua mari
  • 7 linguri de zahar pudra
  • 5 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Crema de branza
  • 250 g crema de branza
  • 200 g mascarpone
  • 100 g zahar pudra
  • 1 plic gelatina
  • 500 g frisca
  • 200 g capsuni
  • 100 g zahar

Mod de preparare

Blatul-albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam galbenusurile si zaharul si mixam pana devine ca o crema. Adaugam faina (care o cernem) praful de copt si esenta de rom. Amestecam usor cu lingura de jos in sus, turnam compozitia in tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit (la foc mic spre mediu) pana trece testul cu scobitoarea, apoi lasam sa se raceasca
Crema-mixam mascarpone cu zaharul pudra, adaugam crema de branza si le mixam impreuna cca 2 minute, apoi adaugam 100 g frisca.
Gelatina o hidratam in 5 linguri de apa, o punem pe baie de aburi pana la dizolvare completa (sa nu fiarba), adaugam jumatate in crema de branza, amestecam si dam la rece.
300 g frisca o mixam cu 100 g zahar, adaugam capsunile si mixam cca 1 minut cu mixerul, adaugam restul de gelatina si amestecam.
Asezam blatul, il insiropam (eu l-am insiropat cu sirop de capsuni) apoi cu ajutorul unui posh am adaugat crema de branza in cercuri si frisca. Pe margina am pus felii de portocale. Dam la rece.
Cand s-a intarit bine, am adaugat 100 g frisca deasupra si am ornat cu ornament de ciocolata.


Tortul cu crema de banza se serveste rece, ornat cu fulgi de ciocolata sau fructe proaspete.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
1
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
2
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Salata de fasole verde
3
Romania

Salata de fasole verde

Se fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...

Salata de fasole verde
Lichior de menta
4
Romania

Lichior de menta

Lichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...

Lichior de menta
Plachie de crap
5
Romania

Plachie de crap

Plachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.

Plachie de crap