Tort cu crema de branza si sampanie

Blatul Separati ouale. Bateti albusurile cu 100 g zahar si pliculetul de vanilie. Frecati cafeau cu 2 linguri de apa calda. Frecati galbenusurile cu

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu crema de branza si sampanie

Ingrediente

  • Ingrediente blat:6 oua
  • 2 linguri cafea instant
  • 200 g zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 200 g faina
  • 1 lingurita prfa de copt
  • Pt crema: 500 g mascarpone
  • 500 g branza de vaci
  • sucul de la o portocala
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilinat
  • 1 plic gelatina
  • Pt siropt: 1 lingurita cafea instant
  • 3 linguri zahar pudra
  • 100 ml sampanie

Mod de preparare

Blatul

Separati ouale.

Bateti albusurile cu 100 g zahar si pliculetul de vanilie.

Frecati cafeau cu 2 linguri de apa calda.

Frecati galbenusurile cu 100 g zahar si ness-ul.

Se adauga peste albusuri si se amesteca usor.

Adaugam si faina + praful de copt. Amestecam.

Se toarna compozitia intr-o forma detasabila, de 26 cm si se da la cuptor pentru 30 de minute. Se taie in 3 felii pe orizontala.

Crema

Mai intai punem gelatina la inmuiat.

Batem cele 2 tipuri de branza cu zaharul, vanilia si sucul de portocala.nmuiem gelatina pe bain marie si o turnam in crema, mixam bine.

Se freaca cafeaua cu o lingura de apa fierbinte, zahar si sampanie

Se insiropeaza blaturile si se aseaza crema pe fiecare.

Pt decor am folosit: bombonele din acestea umplute cu cerelae pe care le-am tocat, pe margine l-am balotat cu nuca maruntita.
Pofta buna!

Reteta Tort cu crema de branza si sampanie a fost propusa de aliza pe forum culinar.ro

Alte retete de torturi gasiti aici:

Tort Palermo,

Tort sah (cu fructe de padure),

Tort cu ciocolata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide