Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul, apoi se adauga pe rand cate o lingura de apa si se amesteca mereu. Se adauga faina cu bicarbonatul, albu
Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul, apoi se adauga pe rand cate o lingura de apa si se amesteca mereu. Se adauga faina cu bicarbonatul, albusurile batute spuma si la final nuca. Se toarna compozitia intr-o forma de torst tapetata cu unt si se pune la cuptor, pe foc mic. Dupa ce s-a copt, se taie in 2-3 pe orizontala si se lasa la racit. Intre timp se prepara crema. Se freaca bine untul cu zaharul, se adauga romul, vanilia si cacaua. Separat, se amesteca trei linguri de faina cu o ceasca de lapte, dupa care se pune la fiert. Ciulamaua formata se lasa la racit si se adauga apoi in crema de unt. Se ard 3 linguri de zahar si se amesteca impreuna cu nuca, se lasa la racit, dupa care se marunteste. Se amesteca apoi in crema, cu care se umplu blaturile de tort. Deasupra se presara cu nuca pisata.
Se serveste cu frisca.
Alte retete de dulciuri:
Tiramisu Tort diplomat Prajitura televizor
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga Asa cum v-am mai spus, eu gatesc frecvent snitele. Principalul "client" este iubitul meu si, desi el le...
Șnițele din piept de pui marinatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii