Tort cu crema de cacao

Galbenusurile se freaca bine cu zaharul, se adauga apoi pesmetul, cacaua, nuca macinata si albusurile batute spuma tare. Se tapeteaza o forma de tor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 8 galbenusuri
  • 8 linguri zahar
  • 8 albusuri
  • 250 gr nuca
  • 1 lingura pesmet
  • 2 linguri cacao
  • Pentru crema:
  • 1 cana zahar
  • 300 gr unt
  • 2 oua intregi
  • 3 linguri cacao
  • 2-3 linguri Inka sau nescafe
  • 2 linguri rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri lapte praf

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca bine cu zaharul, se adauga apoi pesmetul, cacaua, nuca macinata si albusurile batute spuma tare. Se tapeteaza o forma de tort cu unt si se toarna compozitia in ea. Se coace in cuptorul incalzit. Intre timp se prepara crema. Se mixeaza bine toate ingredientele, dupa care se taie tortul racit, in prealabil si se umple si acopera cu crema. Se da apoi la rece pana a doua zi.


Se serveste ornata cu frisca.

Alte retete de dulciuri:

Ciocolata de casa

Tort diplomat

Tiramisu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc