Se pun albusurile intr-un vas emailat si se bat spuma tare cu 200 gr zahar pus cate putin. Operatia se face la cald, fara intrerupere, pana la intarir
Se pun albusurile intr-un vas emailat si se bat spuma tare cu 200 gr zahar pus cate putin. Operatia se face la cald, fara intrerupere, pana la intarirea completa a albusurilor. Se adauga faina, in ploaie, peste amestec si nucile macinate. Se omogenizeaza incet, se pune esenta de rom si se rastoarna amestecul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie. Se coace la foc iute. Cand este usor rumenit, blatul se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in tava in care s-a copt. Se scoate, se taie in doua, apoi se umple cu crema de cafea.
Se lasa cateva ore la rece si se taie felii inainte de a-l servi.
Alte retete:
Ciocolata de casa
Prajitura cu crema de branza
Chec cu mere si nuci
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaNu am prea multe sa va zic de aceata prajitura decat ca e un desert perfect de weekend cu ingrediente la indemana tuturor. Un...
Prajitura cu budinca si fructeDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii