Blatul. Se fierb castanele, se curata si se dau prin masina. Se iau din cantitate 6 linguri si se pun intr-o farfurie pentru a fi folosite apoi la pre
Blatul. Se fierb castanele, se curata si se dau prin masina. Se iau din cantitate 6 linguri si se pun intr-o farfurie pentru a fi folosite apoi la prepararea cremei.
Se freaca galbenusurile cu vanilia taiata foarte marunt si zaharul. Se adauga castanele si albusurile batute spuma. Se pune compozitia in forma unsa si se coace la cuptor.
Crema. Se oparesc castanele pastrate de la blat (6 linguri) cu un sirop preparat din 4 linguri zahar si vanilie. Se freaca bine, se adauga laptele si romul, iar dupa ce s-a racit se amesteca cu untul.
Se taie tortul, se pune crema la mijloc, iar pe deasupra se imbraca cu frisca.
Pofta buna!
Alte retete dulciuri:
Mini tarte cu fructe
Prajitura alba ca zapada
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii