Tort cu crema de castane

Blatul. Se fierb castanele, se curata si se dau prin masina. Se iau din cantitate 6 linguri si se pun intr-o farfurie pentru a fi folosite apoi la pre

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul:
  • 1500 g castane
  • 500 g zahar
  • 12 oua
  • 1 baton vanilie
  • Crema:
  • 6 linguri castane fierte
  • 4 linguri zahar
  • 1/2 baton vanilie
  • 200 g unt
  • 1 lingura lapte
  • 1 paharel rom
  • Glazura:
  • 300 g frisca

Mod de preparare

Blatul. Se fierb castanele, se curata si se dau prin masina. Se iau din cantitate 6 linguri si se pun intr-o farfurie pentru a fi folosite apoi la prepararea cremei.

Se freaca galbenusurile cu vanilia taiata foarte marunt si zaharul. Se adauga castanele si albusurile batute spuma. Se pune compozitia in forma unsa si se coace la cuptor.

Crema. Se oparesc castanele pastrate de la blat (6 linguri) cu un sirop preparat din 4 linguri zahar si vanilie. Se freaca bine, se adauga laptele si romul, iar dupa ce s-a racit se amesteca cu untul.

Se taie tortul, se pune crema la mijloc, iar pe deasupra se imbraca cu frisca.
Pofta buna!

Alte retete dulciuri:

Mini tarte cu fructe

Prajitura alba ca zapada

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci