Blatul. Se fierb castanele, se curata si se dau prin masina. Se iau din cantitate 6 linguri si se pun intr-o farfurie pentru a fi folosite apoi la pre
Blatul. Se fierb castanele, se curata si se dau prin masina. Se iau din cantitate 6 linguri si se pun intr-o farfurie pentru a fi folosite apoi la prepararea cremei.
Se freaca galbenusurile cu vanilia taiata foarte marunt si zaharul. Se adauga castanele si albusurile batute spuma. Se pune compozitia in forma unsa si se coace la cuptor.
Crema. Se oparesc castanele pastrate de la blat (6 linguri) cu un sirop preparat din 4 linguri zahar si vanilie. Se freaca bine, se adauga laptele si romul, iar dupa ce s-a racit se amesteca cu untul.
Se taie tortul, se pune crema la mijloc, iar pe deasupra se imbraca cu frisca.
Pofta buna!
Alte retete dulciuri:
Mini tarte cu fructe
Prajitura alba ca zapada
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii