Se spala ouale si se separa galbenusurile care se freaca spuma cu zaharul. Peste crema se pune pesmetul, in ploaie, se omogenizeaza si se lasa deopart
Se spala ouale si se separa galbenusurile care se freaca spuma cu zaharul. Peste crema se pune pesmetul, in ploaie, se omogenizeaza si se lasa deoparte. Se bat albusurile spuma tare si se pun peste crema de galbenusuri. Se adauga doua linguri de cacao cernuta proaspat, zeama de la o lamaie si putina coaja de lamaie. Se unge o oala cu peretii inalti cu unt, se tapeteaza cu o hartie si peste ea se toarna compozitia. Se coace la foc potrivit o jumatate de ora, dupa care se scoate, se raceste si se taie in doua pe lat. Se insiropeaza si se lasa asa zece minute, dupa care se pune un strat de crema de ciocolata, se acopera cu restul de crema si se tine la rece cateva ore inainte de a fi servit.
Alte retete de tort:
Tort mousse de ciocolata
Tort diplomat
Tort cu mere si crema de zahar ars
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciPlacinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta videoOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii