Tort cu crema de ciocolata

Se separa galbenusurile de albusuri. Se freaca bine galbenusurile cu ouale intregi si zaharul. Se incorporeaza faina. Se bat spuma tare albusurile si

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 galbenusuri
  • 6 albusuri
  • 2 oua
  • 250 gr zahar pudra
  • 160 gr faina
  • 4 linguri rom
  • Pentru crema:
  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 250 gr unt
  • 250 gr ciocolata menaj
  • '2-3 linguri frisca
  • 100 gr fructe confiate

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri. Se freaca bine galbenusurile cu ouale intregi si zaharul. Se incorporeaza faina. Se bat spuma tare albusurile si se inglobeaza in crema de galbenusuri. Se toarna compozitia in tava de tort bine tapetata si se coace 40 de minute in cuptorul cald, la foc potrivit. Cand s-a racit, se taie in 2-3 felii. Pentru crema: se amesteca intr-un vas ouale cu zaharul si se freaca pana isi dubleaza volumul. Se pune vasul in bain-marie, se lasa sa fiarba pana se ingroasa crema si apoi se adauga ciocolata rasa, amestecand pana se topeste. Cat este inca fierbinte, se adauga untul si se amesteca bine, pana se raceste. crema trebuie sa devina spumoasa. se incorporeaza frisca. Se stropesc blaturile cu rom si se ung cu doua treimi din cantitatea de crema.

Se imbraca tortul cu crema ramasa si se orneaza cu fructe confiate. Alte retete de dulciuri:

Tort de zmeura

Tiramisu

Tort cu capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
2
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Gogosari cu conopida si struguri
3
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Romania

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Salata de fasole verde
5
Romania

Salata de fasole verde

Se fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...

Salata de fasole verde