Se separa albusurile de galbenusuri si se bat cu zahar. Se adauga praful de copt si faina. Se coace blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Du
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat cu zahar. Se adauga praful de copt si faina. Se coace blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dupa ce s-a racit, se taie blatul si se insiropeaza cu siropul pregatit in prealabil astfel: se pun la fiert 200 ml apa cu 4-5 linguri zahar. Dupa ce s-a fiert si racit, se adauga esenta de migdale. Pentru crema se fierb 100 ml apa cu 150 gr zahar, 100 gr ciocolata rasa si 3 linguri cacao, pana se face un sirop gros. Se lasa apoi crema la racit si se amesteca cu 400 gr unt batut spuma.
Se pune crema peste blat si se orneaza dupa preferinta. Alte retete de dulciuri:
Prajitura cu gem Tort diplomat Prajitura snikers
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii