Tort cu crema de ciocolata

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat cu zahar. Se adauga praful de copt si faina. Se coace blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Du

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 jumatate plic praf de copt
  • sare
  • Pentru sirop:
  • 200 ml apa
  • 4-5 linguri zahar
  • 1 jumatate sticluta esenta de migdale
  • Pentru crema:
  • 100 ml apa
  • 150 gr zahar
  • 100 gr ciocolata rasa
  • 3 linguri cacao
  • 400 gr unt

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat cu zahar. Se adauga praful de copt si faina. Se coace blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dupa ce s-a racit, se taie blatul si se insiropeaza cu siropul pregatit in prealabil astfel: se pun la fiert 200 ml apa cu 4-5 linguri zahar. Dupa ce s-a fiert si racit, se adauga esenta de migdale. Pentru crema se fierb 100 ml apa cu 150 gr zahar, 100 gr ciocolata rasa si 3 linguri cacao, pana se face un sirop gros. Se lasa apoi crema la racit si se amesteca cu 400 gr unt batut spuma.


Se pune crema peste blat si se orneaza dupa preferinta. Alte retete de dulciuri:

Prajitura cu gem Tort diplomat Prajitura snikers

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori