Tort cu crema de ciocolata

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat cu zahar. Se adauga praful de copt si faina. Se coace blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Du

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 jumatate plic praf de copt
  • sare
  • Pentru sirop:
  • 200 ml apa
  • 4-5 linguri zahar
  • 1 jumatate sticluta esenta de migdale
  • Pentru crema:
  • 100 ml apa
  • 150 gr zahar
  • 100 gr ciocolata rasa
  • 3 linguri cacao
  • 400 gr unt

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat cu zahar. Se adauga praful de copt si faina. Se coace blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dupa ce s-a racit, se taie blatul si se insiropeaza cu siropul pregatit in prealabil astfel: se pun la fiert 200 ml apa cu 4-5 linguri zahar. Dupa ce s-a fiert si racit, se adauga esenta de migdale. Pentru crema se fierb 100 ml apa cu 150 gr zahar, 100 gr ciocolata rasa si 3 linguri cacao, pana se face un sirop gros. Se lasa apoi crema la racit si se amesteca cu 400 gr unt batut spuma.


Se pune crema peste blat si se orneaza dupa preferinta. Alte retete de dulciuri:

Prajitura cu gem Tort diplomat Prajitura snikers

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc