Tort cu crema de ciocolata alba si kiwi

Tortul cu crema de ciocolata alba si kiwi este un tort delicios si cu un gust surprinzator, care va face deliciul aniversarilor in familie, alaturid e cei dragi.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort cu crema de ciocolata alba si kiwi

Ingrediente

  • Aluat:
  • · 3 oua
  • · 100 gr zahar
  • · 1 lingurita esenta de rom
  • · 70 gr unt
  • topit
  • · 50 ml lapte
  • · 100 gr ciocolata amaruie
  • topita
  • · 120 gr faina
  • · 1 lingurita praf de copt
  • · un praf sare
  • Crema:
  • · 200 ml frisca lichida
  • · 400 gr ciocolata alba
  • topita si racita
  • · 140 gr crema de branza
  • · 300 gr kiwi
  • tocat marunt

Mod de preparare

1. Incalzeste cuptorul la 180°. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de copt rotunda de 18 cm diametru.
2. Pentru aluat, bate ouale cu zaharul si esenta de rom pana cand isi maresc volumul. Incorporeaza untul topit urmat de lapte si ciocolata amaruie. AMesteca faina cu praful de copt sis area apoi adauga-le in compozitia precedent. Toarna aluatul in forma pregatita si da la copt pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curate. Lasa blatul sa se raceasca complet.
3. Pentru crema, bate frisca. Incorporeaza ciocolata alba urmata de crema de branza.
4. Pentru asamblare, taie blatul in 3, pe orizontala. Aseaza un blat pe o farfurie, unge cu crema si presara cu kiwi.Repeta procedura cu restul blaturilor, cremei si fructelor de kiwi.


Tortul cu crema de ciocolata alba si kiwi se serveste in portii, rece de la frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide