Deserturi de vara
Blat
Intr-un bol, amestecam faina cu zaharul, zaharul vanilat, cacaua. Facem o adancitura in mijloc si adaugam ouale batute, praful de copt, bicarbonatul stins inainte in zeama de lamaie, uleiul si laptele rece.
Amestecam bine cu telul, trebuie sa rezulte o compozitie nu foarte groasa (ca o smantana). Turnam in tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit tava de la aragaz), dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine, eu am taiat in jumatate, dupa care iar pe jumatate.
Crema de ciocolata
Intr-un ibric, adaugam ciocolata rupta bucatele, untul taiat bucatele si 200 ml frisca, punem pe foc mic, amestecand continuu pana ce se topeste, la final acoperim cu folie si lasam sa se raceasca foarte bine; dupa ce s-a racit bine, mixam pana ce isi dubleaza volumul, adaugam restul de frisca mixata si omogenizam.
Crema de cirese
Peste ciresele fara samburi adaugam zaharul si amestecam bine si lasam 30 min, dupa care le pasam cu ajutorul unui blender, strecuram cu ajutorul unei strecuratori. Mixam frisca cu 1/2 din siropul obtinut, adaugam laptele condensat si, daca dorim o culoare mai inchisa, adaugam sirop, amestecam bine pana ce se omogenizeaza.
Asamblare
Asezam prima foaie-o insiropam-adaugam1/2 crema de ciocolata-blat-insiropam-1/2crema de cirese-blat-insiropam-crema de ciocolata-blat-insiropam-ungem blatul cu crema de cirese ramasa si dam la rece cca 1 ora. Topim ciocolata impreuna cu frisca, turnam deasupra si decoram cu fructe.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseEste prima oara cand fac prajitura aceasta si este grozava langa o ceasca de cafea ! Ps: Mai am de invatat la capitolul...
Foi de miere de albinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii