Tort cu crema de mandarine si lamaie

Blatul. Se bat ouale cu zaharul pana curg in forma de panglica, dupa care se adauga faina amestecand usor. Compozitia se coace in forma rotunda, la f

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 150 g zahar
  • 6 oua
  • 150 g faina
  • Crema:
  • 250 g unt
  • 300 g zahar tos
  • 3 mandarine
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • Siropul:
  • 250 g zahar
  • 1 1/2 pahar de apa
  • coaja rasa de mandarine
  • 1 lingurita de rom

Mod de preparare

Blatul. Se bat ouale cu zaharul pana curg in forma de panglica, dupa care se adauga faina amestecand usor. Compozitia se coace in forma rotunda, la foc potrivit.

Forma se tapeteaza cu unt si faina. Cand este copt, blatul se desprinde de pe margini.

Crema. Se freca untul cu zaharul tos pana nu se mai simte zaharul si untul devine spumos. Se adauga zeama de mandarine, de lamaie si coaja de mandarine rasa.

Siropul. Se fierbe zaharul cu apa si cu coaja de mandarine ramasa de la crema.

Se da compozitia in cateva clocote, se lasa sa se raceasca si se adauga romul.

Blatul se taie orizontal in trei, se insiropeaza si se umple cu crema. Pe deasupra si pe margini se imbraca tot cu crema.

Pe margini se decoreaza cu felii de mandarine curatate de pielita si pe deasupra se orneaza tot cu felii de mandarine, dar acoperite cu crema.

Se tine la rece.

Pofta buna!

Alte retete de tort recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci