Blatul. Se bat ouale cu zaharul pana curg in forma de panglica, dupa care se adauga faina amestecand usor. Compozitia se coace in forma rotunda, la f
Blatul. Se bat ouale cu zaharul pana curg in forma de panglica, dupa care se adauga faina amestecand usor. Compozitia se coace in forma rotunda, la foc potrivit.
Forma se tapeteaza cu unt si faina. Cand este copt, blatul se desprinde de pe margini.
Crema. Se freca untul cu zaharul tos pana nu se mai simte zaharul si untul devine spumos. Se adauga zeama de mandarine, de lamaie si coaja de mandarine rasa.
Siropul. Se fierbe zaharul cu apa si cu coaja de mandarine ramasa de la crema.
Se da compozitia in cateva clocote, se lasa sa se raceasca si se adauga romul.
Blatul se taie orizontal in trei, se insiropeaza si se umple cu crema. Pe deasupra si pe margini se imbraca tot cu crema.
Pe margini se decoreaza cu felii de mandarine curatate de pielita si pe deasupra se orneaza tot cu felii de mandarine, dar acoperite cu crema.
Se tine la rece.
Pofta buna!
Alte retete de tort recomandate
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii