Blatul: se freaca cele 6 albusuri spuma cu un praf de sare. Separat se freaca galbenusurile cu 6 linguri zahar si se adauga treptat in albusurile batu
Blatul: se freaca cele 6 albusuri spuma cu un praf de sare. Separat se freaca galbenusurile cu 6 linguri zahar si se adauga treptat in albusurile batute spuma. Se adauga apoi grisul in ploaie, si se coace intr-o cratita tapetata, timp de 30-35 min, la foc potrivit. Cand s-a racit, se taie blatul in 2 sau in 3 bucati si se insiropeaza.
Crema: se arde cana de zahar tos, pana se caramelizeaza pe jumatate, dupa care se adauga nucile. Cand sunt bine pralinate se pun pe un tocator uns, si se lasa la racit. Apoi se dau prin masina de tocat. Untul se freaca spuma cu cana de zahar pudra, dupa care se adauga nucile treptat Se ung blaturile bine insiropate cu crema si se imbraca tortul in frisca. Presarati deasupra ciocolata rasa si praf de nuci pralinate.
Este o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta
Dovlecei si vinete paneIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Comentarii