Tort cu crema de vanilie, capsuni si visine

Tortul cu crema de vanilie, capsuni si visine este pur si simplu minunat. Aroma de vanilie, crema fina, multe fructe, un tort potrivit pentru orice ocazie festiva sau sarbatoare.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort cu crema de vanilie, capsuni si visine

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 1/2 cana lapte
  • 6 linguri ulei
  • 9 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de portocala
  • Crema:
  • 400 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 250 gr mascarpone
  • 4 linguri iaurt
  • 3 foi gelatina(5 gr in total)
  • 1 canita cu visine fara samburi
  • 1 castronel capsuni proaspete
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 1/2 cana ness preparat si rece

Mod de preparare

Blatul:
Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul pana se albesc.
Incorporam treptat uleiul, apoi laptele.
Punem praful de copt, faina in ploaie, apoi cacaoa si mixam la viteza mica.
La final adaugam coaja rasa de portocala.
Ungem o tava detasabila de tort cu unt, tapetam bine cu faina (puteti pune hartie de copt, eu nu mai aveam in casa si din aceasta cauza a trebuit sa fac acest procedeu) si turnam compozitia.
Introducem tava in cuptorul incins si lasam la copt blatul cam 20-25 de minute (facem testul cu scobitoarea).
Il scoatem cand e gata, il lasam sa se raceasca si il taiem in doua foi.

Crema:

Intr-un vas mixam galbenusurile cu 4 linguri de zahar, 4 linguri faina, zaharul cu pastai de vanilie si cateva linguri de lapte.
Restul de lapte il punem la fiert, cand da in clocot il tragem de pe foc, incorporam compozitia cu galbenusuri, punem iar pe foc (flacara sa fie mica) si amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca.
Luam crema de pe foc, o acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca bine.
Mascarponele il mixam cu 4 linguri zahar pudra, adaugam iaurtul, apoi crema fiarta rece, pregatita mai sus.
Foile de gelatina le hidratam 10 minute, scurgem apa si le topim pe baie de aburi.
Punem putina crema in gelatina topita si amestecam bine, apoi o incorporam in toata crema si adaugam esenta de vanilie.Daca doriti crema sa fie mai gelatinoasa, teapana puneti mai multa gelatina.Eu am considerat ca este suficienta, crema nu curgea, era numai buna.
Invartim bine in crema sa fie bine incorporata gelatina.
Capsunile le spalam, indepartam coditele si le taiem cubulete (pastram cateva pentru decor).
Tava detasabila in care am copt blatul o tapetam cu folie si asezam primul blat.
Il insiropam cu putin ness, punem un strat de crema, capsunile taiate, visinele si inca putina crema deasupra peste fructe.
Acoperim cu a doua foaie de blat, o insiropam si ungem cu restul de crema (mai oprim 3-4 linguri doar).
Intr-un pos punem crema oprita, facem cateva moate si decoram cu bucatele de capsuni.
Dam tortul la rece cateva ore, apoi il scoatem pe un platou.


Ciocolata am topita-o, am pus cu lingurita ici colo pe margini si am mai dat putin tortul cu crema de vanilie, visine si capsuni la rece.
Acum este gata de servit.
Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Turta dulce
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
1
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
2
Aperitive cu peste

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton

Un aperitiv rapid plin de vitamine

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
Tavalita glazurata de post
3
Dulciuri

Tavalita glazurata de post

Tavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...

Tavalita glazurata de post
Sos de cartofi
4
Sosuri albe

Sos de cartofi

In sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...

Sos de cartofi
Sos de castraveti cu smantana
5
Sosuri albe

Sos de castraveti cu smantana

Pentru sos de castraveti cu smantana castravetii se curata de coaja, se oparesc, se taie in patru pe lungime, se curata de...

Sos de castraveti cu smantana
Parteneri
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia