Tort cu crema de vanilie, capsuni si visine

Tortul cu crema de vanilie, capsuni si visine este pur si simplu minunat. Aroma de vanilie, crema fina, multe fructe, un tort potrivit pentru orice ocazie festiva sau sarbatoare.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort cu crema de vanilie, capsuni si visine

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 1/2 cana lapte
  • 6 linguri ulei
  • 9 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de portocala
  • Crema:
  • 400 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 250 gr mascarpone
  • 4 linguri iaurt
  • 3 foi gelatina(5 gr in total)
  • 1 canita cu visine fara samburi
  • 1 castronel capsuni proaspete
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 1/2 cana ness preparat si rece

Mod de preparare

Blatul:
Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul pana se albesc.
Incorporam treptat uleiul, apoi laptele.
Punem praful de copt, faina in ploaie, apoi cacaoa si mixam la viteza mica.
La final adaugam coaja rasa de portocala.
Ungem o tava detasabila de tort cu unt, tapetam bine cu faina (puteti pune hartie de copt, eu nu mai aveam in casa si din aceasta cauza a trebuit sa fac acest procedeu) si turnam compozitia.
Introducem tava in cuptorul incins si lasam la copt blatul cam 20-25 de minute (facem testul cu scobitoarea).
Il scoatem cand e gata, il lasam sa se raceasca si il taiem in doua foi.

Crema:

Intr-un vas mixam galbenusurile cu 4 linguri de zahar, 4 linguri faina, zaharul cu pastai de vanilie si cateva linguri de lapte.
Restul de lapte il punem la fiert, cand da in clocot il tragem de pe foc, incorporam compozitia cu galbenusuri, punem iar pe foc (flacara sa fie mica) si amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca.
Luam crema de pe foc, o acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca bine.
Mascarponele il mixam cu 4 linguri zahar pudra, adaugam iaurtul, apoi crema fiarta rece, pregatita mai sus.
Foile de gelatina le hidratam 10 minute, scurgem apa si le topim pe baie de aburi.
Punem putina crema in gelatina topita si amestecam bine, apoi o incorporam in toata crema si adaugam esenta de vanilie.Daca doriti crema sa fie mai gelatinoasa, teapana puneti mai multa gelatina.Eu am considerat ca este suficienta, crema nu curgea, era numai buna.
Invartim bine in crema sa fie bine incorporata gelatina.
Capsunile le spalam, indepartam coditele si le taiem cubulete (pastram cateva pentru decor).
Tava detasabila in care am copt blatul o tapetam cu folie si asezam primul blat.
Il insiropam cu putin ness, punem un strat de crema, capsunile taiate, visinele si inca putina crema deasupra peste fructe.
Acoperim cu a doua foaie de blat, o insiropam si ungem cu restul de crema (mai oprim 3-4 linguri doar).
Intr-un pos punem crema oprita, facem cateva moate si decoram cu bucatele de capsuni.
Dam tortul la rece cateva ore, apoi il scoatem pe un platou.


Ciocolata am topita-o, am pus cu lingurita ici colo pe margini si am mai dat putin tortul cu crema de vanilie, visine si capsuni la rece.
Acum este gata de servit.
Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Lasagna vegetariana

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Supa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!

Supa crema de legume
Placinta frageda cu mere

Placinta frageda cu mere

Aceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...

Placinta frageda cu mere
Cele mai apreciate rețete
Chec de post
1
Dulciuri

Chec de post

Un desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

Chec de post
Pasca fara aluat
2
Prajituri

Pasca fara aluat

Pasca fara aluat este un preparat pentru meniul de Paste traditional. La baza retetei stau urmatoarele ingrediente: branza de...

Pasca fara aluat
Ghiveci calugaresc de vinete
3
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Negresa de post cu nuci
4
Retete Kamis

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
CORNULEȚE CU NUCĂ a la DIACONTA
Bucataras.RO

CORNULEȚE CU NUCĂ a la DIACONTA

Cum le-am vizualizat la Dia, am și poftit;) Au fost binevenite ptr un eveniment in familie ;)E cam expirată rețeta, dar nu...

CORNULEȚE CU NUCĂ a la DIACONTA
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Mancare de urzici cu mamaliga
ReteteCulinare.RO

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga