Tort cu crema duo, capsuni si glazura de ciocolata

Tortul cu crema duo, capsuni si glazura de ciocolata este un tort delicios, potrivit pentru o ocazie festiva sau de sarbatoare.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu crema duo, capsuni si glazura de ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 8 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura si 1/2 cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita esenta de rom
  •  
  • Crema:
  • 400 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri amidon
  • 5 linguri zahar
  • 1 pastaie de vanilie
  • 200 gr mascarpone
  • 1 lingura zahar pudra
  • 200 gr zmeura congelata
  • 20 capsuni proaspete
  • 15 gr gelatina
  • 1 canita ness pregatit si indulcit dupa gust
  •  
  • Glazura:
  • 160 gr ciocolata cu lapte
  • 150 ml frisca lichida
  • 200 ml frisca lichida pentru decor
  • bobite de cafea

Mod de preparare

Blatul:
Separam ouale, galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul pana se albesc.
Incorporam uleiul, esenta de rom, faina, cacaoa si praful de copt.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si le incorporam usor in compozitia de galbenusuri.
Ungem o tava rotunda cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si punem compozitia de blat.
Introducem tava in cuptorul incins pentru 20-25 de minute pana blatul este copt.
Scoatem blatul cand este copt, il lasam sa se raceasca si il in doua.
Crema:
Intr-un bol punem galbenusurile cu zaharul si le batem cu telul mixerului vertical.
Adaugam amidonul, cateva linguri de lapte, semintele de la pastaia de vanilie si le incorporam usor.
Restul de lapte il punem la fiert cu pastaia de vanilie.
Cand da in clocot scoatem pastaia, incorporam compozitia cu amidon si lasam la foc mic pana se ingroasa ca o budinca, timp in care amestecam mereu in ea.
Dam crema deoparte, o acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceste complet.
Mixam mascarponele cu zaharul pudra, apoi incorporam crema de vanilie rece.
Punem zmeura decongelata cu 10 capsuni in recipientul mic cu cutit al mixerului vertical si le facem ca un piure.
Jumatate din crema de vanilie o amestecam cu piureul de fructe.
Punem gelatina la hidratat separat: 10 gr in 100 ml apa rece si cele 5 gr in 50 ml apa rece timp de 10 minute.
O punem apoi cate 20 de secunde in microunde sau pe baie de aburi pana se topeste .
Cele 10 gr. de gelatina le amestecam cu crema de fructe, iar cele 5 gr. cu crema de vanilie ramasa.
Restul de 10 capsuni le spalam si le taiem bucati potrivite.
Asezam prima foaie de blat pe un platou si un inel detasabil in jur.
Insiropam cu putin ness, apoi punem 2 linguri crema de vanilie, 2 linguri crema cu fructe si tot asa pana punem jumatate din ele, asezam capsunile taiate si restul de crema dar tot la fel, 2 linguri crema de vanilie, 2 linguri crema cu fructe si tot asa pana este gata toata.
Cand terminam cu cremele, insiropam si al 2 lea blat, il asezam deasupra si presam putin cu mana.
Glazura:
Ciocolata o maruntim in recipientul mic cu cutit de la mixerul vertical.
O asezam intr-o cratita cu cele 150 ml frisca si punem pe foc pana ciocolata este topita complet, dar atentie sa nu inceapa sa fiarba.
Lasam 5 minute la racorit, apoi turnam glazura uniform deasupra si bagam tortul in frigider cateva ore sau peste noapte.
Mixam cele 200 ml de frisca lichida, imbracam marginile tortului, ornam dupa preferinta si punem cateva boabe de cafea.
Sa aveti pofta!
Produs preferat Shabby Chic: http://shabbychicshop.ro/vaze/525-varza-alba-cu-model-.html


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Turta dulce
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Sos de castraveti cu smantana
1
Sosuri albe

Sos de castraveti cu smantana

Pentru sos de castraveti cu smantana castravetii se curata de coaja, se oparesc, se taie in patru pe lungime, se curata de...

Sos de castraveti cu smantana
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Tort cu frisca si fructe
3
Torturi

Tort cu frisca si fructe

Este un tort delicios si usor, foarte bun pentru copii, dar si pentru zile festive

Tort cu frisca si fructe
Sufleu de dovlecel cu legume
4
Mancaruri cu legume

Sufleu de dovlecel cu legume

Ideal de facut si o mancare delicioasa.

Sufleu de dovlecel cu legume
Clafoutis cu cirese
5
Prajituri

Clafoutis cu cirese

Deserturi racoritoare de vara

Clafoutis cu cirese
Parteneri
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia