Se freaca galbenusurile cu zaharul, pana isi dubleaza volumul. Se pune faina, cate putin si se amesteca apoi cu pudra de cacao. Albusurile se bat spu
Se freaca galbenusurile cu zaharul, pana isi dubleaza volumul. Se pune faina, cate putin si se amesteca apoi cu pudra de cacao. Albusurile se bat spuma tare si se inglobeaza usor in crema de galbenusuri, amestecand de sus in jos. Se toarna compozitia in tava de tort tapetata si se ciace la foc potrivit 45 de minute. Se raceste blatul in forma, apoi se scoate si se taie trei foi care se insiropeaza cu rom. Pentru crema, se fierbe intr-un va laptele cu zaharul si cacaua, amestecata inainte cu 2 linguri de apa calda. Se amesteca mereu pana se topeste zaharul si se obtine un sos gros. Se lasa sosul sa se raceasca. Se freaca untul spuma, se inglobeaza sosul de cacao si se amesteca cu ciocolata taiata marunt. Se freaca foarte bine, pana cand crema capata consistenta. Se ung foile cu doua treimi din cantitatea de crema si se imbraca in restul de crema.
Se orneaza cu ciocolata rasa. Alte retete de dulciuri:
Tort diplomat
Tiramisu
Galuste cu prune
Negresa este o prajitura delicioasa si usor de preparat. Aceasta reteta de negresa rapida si foarte simpla se poate realiza...
Negresa simpla si rapidaO musaca satioasa cu carne tocata si felii subtiri de cartofi crocanti... cam asta gatim azi. Reteta video pas cu pas o...
Musaca cu carne tocata si cartofiSe spala merele si se pun la fiert acoperite cu apa calda. Se aleg fructe bine coapte si se folosesc in cantitati egale....
Marmelada de mere si pereAcest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiZacusca cu vinete si morcov este o varianta speciala, ce merita incercata! Pentru aceasta se spala toate legumele si se...
Zacusca cu vinete si morcovDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatGris cu lapte, cea mai indragita reteta de-a lungul timpului pentru bebelusi.
Gris cu laptePlacintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...
Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect
Comentarii