Blatul. Se bat ouale intregi cu zaharul si bucata de vanilie taiata fin pana ce compozitia se face ca o crema, iar volumul ei a crescut de 2-3 ori. S
Blatul. Se bat ouale intregi cu zaharul si bucata de vanilie taiata fin pana ce compozitia se face ca o crema, iar volumul ei a crescut de 2-3 ori. Se adauga faina si se
mai amesteca putin.
Se toarna intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu hartie. Se coace la foc potrivit cam 45 min. Dupa ce s-a racorit se taie blatul in doua si se pune la mijloc umplutura.
Umplutura. Se inmoaie o felie cozonac uscat sau cateva piscoturi in sirop cu lichior de portocale si putin rom. Se freaca bine pana se face ca o crema.
Se adauga marmelada de caise si dulceata de portocale taiate marunt. Se amesteca totul impreuna adaugand inca sirop daca este nevoie, pentru consistenta.
Se glaseaza cu glazura de zahar.
Glazura. Se prepara intr-o craticioara mica din zahar cu apa rece cat sa-l cuprinda. Se adauga glucoza si se mai lasa sa fiarba pana este legat siropul ca pentru serbet, Se lasa sa se raceasca cat poate suferi degetul si se freaca pana se albeste.
Cand s-a intarit din nou se pune cateva clipe la foc mic pana se inmoaie glazura. Se adauga o picatura de colorant si zeama de lamaie. Se freaca pana este aproape rece.
Daca se glaseaza fierbinte nu capata luciu. Cand s-a uscat se toarna deodata peste tort, intinzand-o repede
cu un cutit cu lama lata.
In loc de glazura se mai poate acoperi cu frisca sau cu crema de vanilie cu aroma de portocala.
Pofta buna!
Alte retete de tort recomandate
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii