Blatul. Se bat ouale intregi cu zaharul si bucata de vanilie taiata fin pana ce compozitia se face ca o crema, iar volumul ei a crescut de 2-3 ori. S
Blatul. Se bat ouale intregi cu zaharul si bucata de vanilie taiata fin pana ce compozitia se face ca o crema, iar volumul ei a crescut de 2-3 ori. Se adauga faina si se
mai amesteca putin.
Se toarna intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu hartie. Se coace la foc potrivit cam 45 min. Dupa ce s-a racorit se taie blatul in doua si se pune la mijloc umplutura.
Umplutura. Se inmoaie o felie cozonac uscat sau cateva piscoturi in sirop cu lichior de portocale si putin rom. Se freaca bine pana se face ca o crema.
Se adauga marmelada de caise si dulceata de portocale taiate marunt. Se amesteca totul impreuna adaugand inca sirop daca este nevoie, pentru consistenta.
Se glaseaza cu glazura de zahar.
Glazura. Se prepara intr-o craticioara mica din zahar cu apa rece cat sa-l cuprinda. Se adauga glucoza si se mai lasa sa fiarba pana este legat siropul ca pentru serbet, Se lasa sa se raceasca cat poate suferi degetul si se freaca pana se albeste.
Cand s-a intarit din nou se pune cateva clipe la foc mic pana se inmoaie glazura. Se adauga o picatura de colorant si zeama de lamaie. Se freaca pana este aproape rece.
Daca se glaseaza fierbinte nu capata luciu. Cand s-a uscat se toarna deodata peste tort, intinzand-o repede
cu un cutit cu lama lata.
In loc de glazura se mai poate acoperi cu frisca sau cu crema de vanilie cu aroma de portocala.
Pofta buna!
Alte retete de tort recomandate
Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciGustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.
Supa crema de dovleacAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautSupa crema de sfecla rosie cu cartofi este minunata. Este o supa consistenta, hranitoare, cu o culoare vie ce te imbie sa o...
Supa crema de sfecla rosie cu cartofiIn ultima vreme sunt nelipsite din meniul meu de acasa. Le iubesc atat de mult incat as fi in stare sa fac cure cu supele...
Crema de mazare cu hribiPiept de pui la gratar cu piure de cartofi
Piept de pui la gratar cu piure de cartofiDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii