Tort cu dulceata si lichior de portocale

Blatul. Se bat ouale intregi cu zaharul si bucata de vanilie taiata fin pana ce compozitia se face ca o crema, iar volumul ei a crescut de 2-3 ori. S

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 bucatica vanilie
  • 6 linguri faina
  • Umplutura:
  • 1 felie de cozonac uscat sau cateva piscoturi
  • 2-3 linguri sirop
  • 1 lingura lichior de portocala
  • rom
  • 1 lingura marmelada de caise
  • 1 lingura dulceata de portocale
  • Glazura:
  • 200 g zahar
  • 1 lingura glucoza
  • 1 picatura colorant rosu carmin
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • frisca
  • sau crema de vanilie cu aroma de portocale

Mod de preparare

Blatul. Se bat ouale intregi cu zaharul si bucata de vanilie taiata fin pana ce compozitia se face ca o crema, iar volumul ei a crescut de 2-3 ori. Se adauga faina si se

mai amesteca putin.

Se toarna intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu hartie. Se coace la foc potrivit cam 45 min. Dupa ce s-a racorit se taie blatul in doua si se pune la mijloc umplutura.

Umplutura. Se inmoaie o felie cozonac uscat sau cateva piscoturi in sirop cu lichior de portocale si putin rom. Se freaca bine pana se face ca o crema.

Se adauga marmelada de caise si dulceata de portocale taiate marunt. Se amesteca totul impreuna adaugand inca sirop daca este nevoie, pentru consistenta.

Se glaseaza cu glazura de zahar.

Glazura. Se prepara intr-o craticioara mica din zahar cu apa rece cat sa-l cuprinda. Se adauga glucoza si se mai lasa sa fiarba pana este legat siropul ca pentru serbet, Se lasa sa se raceasca cat poate suferi degetul si se freaca pana se albeste.

Cand s-a intarit din nou se pune cateva clipe la foc mic pana se inmoaie glazura. Se adauga o picatura de colorant si zeama de lamaie. Se freaca pana este aproape rece.

Daca se glaseaza fierbinte nu capata luciu. Cand s-a uscat se toarna deodata peste tort, intinzand-o repede

cu un cutit cu lama lata.

In loc de glazura se mai poate acoperi cu frisca sau cu crema de vanilie cu aroma de portocala.

Pofta buna!

Alte retete de tort recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
2
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Tarta cu mere si scortisoara
3
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
4
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Feijoada - tocana braziliana cu fasole
5
Mancaruri cu carne

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...

Feijoada - tocana braziliana cu fasole
Parteneri
Desert trandafirasi in foietaj
Bucataras.RO

Desert trandafirasi in foietaj

Când mai ai câteva lăzi de mere în casă și vremea se încălzește simțitor, trebuie neapărat să...

Desert trandafirasi in foietaj
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola