Tortul cu frisca este un tort care se face usor si rapid si este potrivit pentru mesele festive, pentru ca poate fi imbunatatit si cu fructe sau gemuri.
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu plicurile de zahar vanilat si esenta. Galbenusurile amestecate bine cu zaharul pana se formeaza o crema le rasturnam peste albusuri.Adaugam cacaoa si compotul de visine. Dupa adaugam in ploaie faina amestecata cu praful de copt iar la sfarsit adaugam uleiul. Rasturnam compozitia intr-o tava (cu inel detasabil) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.
Crema: Mixam smantana cu zaharul pana devine frisca iar la sfarsit adaugam esenta de rom.
Taiem blatul in 2 felii si insiropam prima felie cu cateva linguri de compot adaugam frisca si deasupra punem a 2a felie si insiropam iar cu compot de cirese. Dam la frigider o ora.Scoatem tortul si ii adaugam deasupra plicul de tort gelee pregatit conform instructiunilor de pe plic. Dam iar 2 ore la frigider.
Tortul cu frisca poate fi imbunatatit si cu dulceata sau sirop de la Bunatati din natura.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapteDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii