Tort cu frisca si nutella

Pentru tort cu frisca si nutella se face cafea la ibric si se lasa la racit. Se bat galbenusurile cu zaharul pana se obtine o spuma clara si se lasa deoparte.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Tort cu frisca si nutella

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • un pahar mediu Nutella
  • 500 ml frisca
  • 2 pachete de Pavezini (sunt piscoturile de sampanie dar mai subtiri)
  • ciocolata (sau nuci
  • alune)
  • foaie de aluminiu

Mod de preparare

Pentru tort cu frisca si nutella se face cafea la ibric si se lasa la racit. Se bat galbenusurile cu zaharul pana se obtine o spuma clara si se lasa deoparte. Se bate frisca. Se uneste frisca batuta cu galbenusurile de mai sus. Se ia un vas ,eu am folosit o uala deoarece am congelatorul mic, vasul respectiv al ambracam in foaie de aluminiu tot interiorul. Luam cate un piscot si al amuiem in cafeaua facuta la ibric si acoperim fundul vasului,apoi se acopera si pereti vasului. Se torna jumate din crema obtinuta mai sus in vasul ambracat in piscoturisi se arunca in crema pusa in vas bucatele de cioc. Se acopera crema de tort din nou cu piscoturi inmuiate in cafea(daca vasul este inalt mai puneti piscoturi si mai sus ,vasul nu trebuie sa se mai vada),crema ramasa se amesteca cu nutela si se toarna in vas,se acopera din nou cu piscoturi si se da la congelator 24 ore,ea trebuie scoasa cu 2 ore inainte de a fi servita .(de preferat ar fi sa gasiti piscoturile pavezini sau alta firma asta nu conteaza dar sa nu fie cele normale eu am facut cu cele suptiri nu cu piscoturile noastre din romania,mi se par prea groase). Cand tai tortul cu frisca si nutella poti sa faci niste dungi cu toping de capsuni(e siropul de se pune peste inchetate da bine nutela cu capsuni)


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Piersicute
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Piersicute

Piersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.

Piersicute
Iepure cu cartofi la cuptor
3
Mancaruri cu carne

Iepure cu cartofi la cuptor

O mancare gustoasa in sezonul rece

Iepure cu cartofi la cuptor
Sarmalute in foi de vita
4
Specialitati

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
5
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Parteneri
Sandwich cu sos de prune și somon fume
Bucataras.RO

Sandwich cu sos de prune și somon fume

Maratonul sandwich-urilor continuă! :) Nu sunt neapărat adepta sandwich-urilor clasice, le prefer pe cele, să zicem,...

Sandwich cu sos de prune și somon fume
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola