Pentru tort cu frisca si nutella se face cafea la ibric si se lasa la racit. Se bat galbenusurile cu zaharul pana se obtine o spuma clara si se lasa deoparte.
Pentru tort cu frisca si nutella se face cafea la ibric si se lasa la racit. Se bat galbenusurile cu zaharul pana se obtine o spuma clara si se lasa deoparte. Se bate frisca. Se uneste frisca batuta cu galbenusurile de mai sus. Se ia un vas ,eu am folosit o uala deoarece am congelatorul mic, vasul respectiv al ambracam in foaie de aluminiu tot interiorul. Luam cate un piscot si al amuiem in cafeaua facuta la ibric si acoperim fundul vasului,apoi se acopera si pereti vasului. Se torna jumate din crema obtinuta mai sus in vasul ambracat in piscoturisi se arunca in crema pusa in vas bucatele de cioc. Se acopera crema de tort din nou cu piscoturi inmuiate in cafea(daca vasul este inalt mai puneti piscoturi si mai sus ,vasul nu trebuie sa se mai vada),crema ramasa se amesteca cu nutela si se toarna in vas,se acopera din nou cu piscoturi si se da la congelator 24 ore,ea trebuie scoasa cu 2 ore inainte de a fi servita .(de preferat ar fi sa gasiti piscoturile pavezini sau alta firma asta nu conteaza dar sa nu fie cele normale eu am facut cu cele suptiri nu cu piscoturile noastre din romania,mi se par prea groase). Cand tai tortul cu frisca si nutella poti sa faci niste dungi cu toping de capsuni(e siropul de se pune peste inchetate da bine nutela cu capsuni)
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de laptePiersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.
PiersicuteO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptor• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeMaratonul sandwich-urilor continuă! :) Nu sunt neapărat adepta sandwich-urilor clasice, le prefer pe cele, să zicem,...
Sandwich cu sos de prune și somon fumeOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii