Se freaca galbenusurile cu zaharul, esentele si coaja de portocale si lamaie pana se dizolva cristalele complet. Separat se bate albusul spuma cu un p
Se freaca galbenusurile cu zaharul, esentele si coaja de portocale si lamaie pana se dizolva cristalele complet. Separat se bate albusul spuma cu un praf de sare. Se adauga alternativ cate doua linguri de albus si faina si se amesteca cu lingura de lemn de jos in sus. Se toarna compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins pentru aproximativ 40 de minte.
Crema:
Fructele dezghetate si scurse se zdrobesc in blender cu zaharul. Separat se topeste gelatina conform instructiunilor, se adauga la sucul de fructe incalzit, se amesteca bine iar apoi se adauga peste fructe. Frisca se bate bine si apoi se adauga pliculetul de intaritor si se mai bate un pic. Ciocolata se rupe bucatele si se topeste la bain marie sau in cuptorul cu microunde. Se adauga pe rand frisca si ciocolata peste pireul de fructe si se omogenizeaza. Blatul se taie in doua si se insiropeaza cu sucul din compot. Se aseaza primul blat in forma detasabila de tort, la mijloc se pune crema si deasupra celalalt blat.
Se tine de pe-o zip e alta la frigider. Se scoate si se orneaza dupa preferinta. Se serveste rece.
Alte retete recomandate:
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPentru ca mai aveam in congelator o bucata de ciolan afumat am facut o ciorbita acrita cu zeanma de varza.
Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii