Se freaca galbenusurile cu zaharul, esentele si coaja de portocale si lamaie pana se dizolva cristalele complet. Separat se bate albusul spuma cu un p
Se freaca galbenusurile cu zaharul, esentele si coaja de portocale si lamaie pana se dizolva cristalele complet. Separat se bate albusul spuma cu un praf de sare. Se adauga alternativ cate doua linguri de albus si faina si se amesteca cu lingura de lemn de jos in sus. Se toarna compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins pentru aproximativ 40 de minte.
Crema:
Fructele dezghetate si scurse se zdrobesc in blender cu zaharul. Separat se topeste gelatina conform instructiunilor, se adauga la sucul de fructe incalzit, se amesteca bine iar apoi se adauga peste fructe. Frisca se bate bine si apoi se adauga pliculetul de intaritor si se mai bate un pic. Ciocolata se rupe bucatele si se topeste la bain marie sau in cuptorul cu microunde. Se adauga pe rand frisca si ciocolata peste pireul de fructe si se omogenizeaza. Blatul se taie in doua si se insiropeaza cu sucul din compot. Se aseaza primul blat in forma detasabila de tort, la mijloc se pune crema si deasupra celalalt blat.
Se tine de pe-o zip e alta la frigider. Se scoate si se orneaza dupa preferinta. Se serveste rece.
Alte retete recomandate:
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii