Pentru tort cu fructe de sezon se incalzeste cuptorul! Se amesteca zaharul cu nuca si apa rece. Se adauga cacao si coaja de lamaie. Amestecate bine, se fierb la foc mic.
Pentru tort cu fructe de sezon se incalzeste cuptorul!
Se amesteca zaharul cu nuca si apa rece. Se adauga cacao si coaja de lamaie. Amestecate bine, se fierb la foc mic 2-3 clocote. Se raceste compozitia.
Se freaca galbenusurile cu putina sare si se adauga peste compozitia racita. Albusurile se bat spuma tare si se pun si ele peste compozitie, putin cate putin, amestecand foarte incet.
Ungem o forma (sau o cratita cu fundul mai gros) cu unt, punem hartie de copt, mai ungem putin si apoi rasturnam amestecul. Se coace la foc mic 60 -70 minute (cuptorul sa fie INCINS!!!). DUPA CE S-A STINS FOCUL, NU SE DESCHIDE CUPTORUL TIMP DE 10 ORE!! (eu il coc seara si-l ornez dimineata).
Se rastoarna o singura data. Tortul se imbraca cu frisca si se orneaza cu fructe de sezon (spalate si uscate).
2 OBSERVATII !!!!
1. Cuptorul trebuie sa fie incins cand se baga forma la copt;
2. Blatul de tort NU se taie, NU se insiropeaza, NU se umple cu crema !!!
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorUna din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilieTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postCornulete de post este o reteta de prajituri care poate fi pregatita si in post, dar si in preioadele de peste an. Este o...
Cornulete de postSarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...
Sarmalute moldovenesti in foi de vitaAcestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....
American pancakes
Comentarii