Tort cu fructe de sezon

Pentru tort cu fructe de sezon se incalzeste cuptorul! Se amesteca zaharul cu nuca si apa rece. Se adauga cacao si coaja de lamaie. Amestecate bine, se fierb la foc mic.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Tort cu fructe de sezon

Ingrediente

  • 16 linguri rase - zahar tos
  • 16 linguri cu varf - nuca macinata
  • o cana apa rece
  • coaja rasa de la o lamaie
  • esenta de rom ; 1 plic zahar vanilat
  • 3 linguri cacao
  • 8 oua
  • o cutie de frisca
  • fructe de sezon
  • sirop de ciocolata Nesquick

Mod de preparare

Pentru tort cu fructe de sezon se incalzeste cuptorul!

Se amesteca zaharul cu nuca si apa rece. Se adauga cacao si coaja de lamaie. Amestecate bine, se fierb la foc mic 2-3 clocote. Se raceste compozitia.
Se freaca galbenusurile cu putina sare si se adauga peste compozitia racita. Albusurile se bat spuma tare si se pun si ele peste compozitie, putin cate putin, amestecand foarte incet.
Ungem o forma (sau o cratita cu fundul mai gros) cu unt, punem hartie de copt, mai ungem putin si apoi rasturnam amestecul. Se coace la foc mic 60 -70 minute (cuptorul sa fie INCINS!!!). DUPA CE S-A STINS FOCUL, NU SE DESCHIDE CUPTORUL TIMP DE 10 ORE!! (eu il coc seara si-l ornez dimineata).
Se rastoarna o singura data. Tortul se imbraca cu frisca si se orneaza cu fructe de sezon (spalate si uscate).
2 OBSERVATII !!!!
1. Cuptorul trebuie sa fie incins cand se baga forma la copt;
2. Blatul de tort NU se taie, NU se insiropeaza, NU se umple cu crema !!!


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide