Pentru tort cu fructe de sezon se incalzeste cuptorul! Se amesteca zaharul cu nuca si apa rece. Se adauga cacao si coaja de lamaie. Amestecate bine, se fierb la foc mic.
Pentru tort cu fructe de sezon se incalzeste cuptorul!
Se amesteca zaharul cu nuca si apa rece. Se adauga cacao si coaja de lamaie. Amestecate bine, se fierb la foc mic 2-3 clocote. Se raceste compozitia.
Se freaca galbenusurile cu putina sare si se adauga peste compozitia racita. Albusurile se bat spuma tare si se pun si ele peste compozitie, putin cate putin, amestecand foarte incet.
Ungem o forma (sau o cratita cu fundul mai gros) cu unt, punem hartie de copt, mai ungem putin si apoi rasturnam amestecul. Se coace la foc mic 60 -70 minute (cuptorul sa fie INCINS!!!). DUPA CE S-A STINS FOCUL, NU SE DESCHIDE CUPTORUL TIMP DE 10 ORE!! (eu il coc seara si-l ornez dimineata).
Se rastoarna o singura data. Tortul se imbraca cu frisca si se orneaza cu fructe de sezon (spalate si uscate).
2 OBSERVATII !!!!
1. Cuptorul trebuie sa fie incins cand se baga forma la copt;
2. Blatul de tort NU se taie, NU se insiropeaza, NU se umple cu crema !!!
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii