Tort cu fructe si crema de struguri

Tortul cu fructe si migdale este delicios si foarte aspectuos. Se poate prepara pentru zilele festive sau doar cand aveti pofta de dulce, mai ales cand gasim fructe proaspete din belsug.

Timp pregatire
160 minute
Complexitate
redusa
Tort cu fructe si crema de struguri

Ingrediente

  • Pentru blat
  • * 5 oua
  • * 5 linguri de zahar
  • * 5 linguri de faina
  • * 100 g ciocolata
  • * 70 g fulgi de migdale
  • * 1 praf de copt
  • * 1 zahar vanilat Bourbon
  • * esenta de migdale
  • Pentru crema de struguri
  • * 250 ml frisca lichida
  • * 250 g branza de vaci dulce
  • * 250 g struguri albi
  • * 250 f struguri negri
  • * 200 g smantana
  • * 200 g zahar pudra
  • * 1 zahar vanilat
  • * 1 plic gelatina
  • Pentru crema de fructe de padure
  • * 400 ml frisca lichida
  • * 200 g coacaze negre
  • * 200 g capsuni
  • * 100 g mure
  • * 100 g zmeura
  • * 150 g zahar
  • * 1 zahar vanilat
  • * 1 plic gelatina

Mod de preparare

Preparare blat

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul tos, cel vanilat si mixam pana obtinem o compozitie de bezea.
Galbenusurile se bat cu putina apa minerala,esenta de migdale si ciocolata topita pe baie de aburi.
Apoi le adaugam in compozitia de albusuri,punem fulgii de migdale iar la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt.
Compozitia rezultata se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru aproximativ 30 - 35 minute.


Preparare crema de struguri

Mixam frisca cu zaharul pudra si cel vanilat, apoi adaugam smantana,iar la sfarsit branza de vaci.

Se deshidrateaza gelatina in 100 ml apa rece apoi se topeste la baie de aburi si se toarna in fir subtire peste crema.

Amestecam usor in compozitie, apoi adaugam bobitele de struguri pe care le-am taiat bucati mici.

Dam compoztia rezultata la rece pentru aproximativ o ora.


Preparare crema de fructe de padure

Mixam frisca cu zaharul pudra , apoi adaugam fructele, iar la sfarsit gelatina pregatita conform instructiunilor de pe pachet.
Dam crema la frigider pentru o ora.

Asamblare si decorare tort

Blatul copt si racit se taie in 3 parti egale.
Se aseaza prima foaie de blat pe platou,apoi punem inelul de la tava de copt si adaugam crema de fucte de padure, apoi asezam a doua parte de blat, crema de struguri si ultima parte de blat.
Dam la rece pentru cel putin 4 ore.
Dupa cele 4 ore indepartam inelul de la tava de copt si ornam tortul cu ciocolata topita pe baie de aburi, de jur imprejur presuram fulgi de migdale si decoram cu fructe.
Pofta buna!


Lasam sa se raceasca ciocolata topita, dupa care tortul cu fructe si crema de struguri se poate taia si servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Cele mai apreciate rețete
Vinete cu usturoi
1
Conserve in otet

Vinete cu usturoi

Vinete cu usturoi este un mode deosebit de a pune vinetele pentru iarna. Pentru aceasta reteta cu vinete aveti nevoie de 5-6...

Vinete cu usturoi
Supa de pere
2
Supe de legume

Supa de pere

Supade pere este usoara si foarte gustoasa. Se prepara din pere, cuisoare, apa, smantana, unt si zahar sau sare.

Supa de pere
Sos de tarhon cu smantana
3
Sosuri condimentate

Sos de tarhon cu smantana

Sosul de tarhon cu smantana: o combinație delicioasă între tarhon proaspăt și smantana cremoasă, perfectă pentru a...

Sos de tarhon cu smantana
Parteneri
Alivenci
Bucataras.RO

Alivenci

Alivencile sunt preparate traditionale din Moldova si pot fi dulci sau sarate. Se mai intalnesc si sub denumirea de placinta...

Alivenci
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Inghetata cu Branza si Capsuni
ReteteCulinare.RO

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni