Tort cu fructe si crema de struguri

Tortul cu fructe si migdale este delicios si foarte aspectuos. Se poate prepara pentru zilele festive sau doar cand aveti pofta de dulce, mai ales cand gasim fructe proaspete din belsug.

Timp pregatire
160 minute
Complexitate
redusa
Tort cu fructe si crema de struguri

Ingrediente

  • Pentru blat
  • * 5 oua
  • * 5 linguri de zahar
  • * 5 linguri de faina
  • * 100 g ciocolata
  • * 70 g fulgi de migdale
  • * 1 praf de copt
  • * 1 zahar vanilat Bourbon
  • * esenta de migdale
  • Pentru crema de struguri
  • * 250 ml frisca lichida
  • * 250 g branza de vaci dulce
  • * 250 g struguri albi
  • * 250 f struguri negri
  • * 200 g smantana
  • * 200 g zahar pudra
  • * 1 zahar vanilat
  • * 1 plic gelatina
  • Pentru crema de fructe de padure
  • * 400 ml frisca lichida
  • * 200 g coacaze negre
  • * 200 g capsuni
  • * 100 g mure
  • * 100 g zmeura
  • * 150 g zahar
  • * 1 zahar vanilat
  • * 1 plic gelatina

Mod de preparare

Preparare blat

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul tos, cel vanilat si mixam pana obtinem o compozitie de bezea.
Galbenusurile se bat cu putina apa minerala,esenta de migdale si ciocolata topita pe baie de aburi.
Apoi le adaugam in compozitia de albusuri,punem fulgii de migdale iar la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt.
Compozitia rezultata se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru aproximativ 30 - 35 minute.


Preparare crema de struguri

Mixam frisca cu zaharul pudra si cel vanilat, apoi adaugam smantana,iar la sfarsit branza de vaci.

Se deshidrateaza gelatina in 100 ml apa rece apoi se topeste la baie de aburi si se toarna in fir subtire peste crema.

Amestecam usor in compozitie, apoi adaugam bobitele de struguri pe care le-am taiat bucati mici.

Dam compoztia rezultata la rece pentru aproximativ o ora.


Preparare crema de fructe de padure

Mixam frisca cu zaharul pudra , apoi adaugam fructele, iar la sfarsit gelatina pregatita conform instructiunilor de pe pachet.
Dam crema la frigider pentru o ora.

Asamblare si decorare tort

Blatul copt si racit se taie in 3 parti egale.
Se aseaza prima foaie de blat pe platou,apoi punem inelul de la tava de copt si adaugam crema de fucte de padure, apoi asezam a doua parte de blat, crema de struguri si ultima parte de blat.
Dam la rece pentru cel putin 4 ore.
Dupa cele 4 ore indepartam inelul de la tava de copt si ornam tortul cu ciocolata topita pe baie de aburi, de jur imprejur presuram fulgi de migdale si decoram cu fructe.
Pofta buna!


Lasam sa se raceasca ciocolata topita, dupa care tortul cu fructe si crema de struguri se poate taia si servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide