Tort cu fructe si crema de struguri

Tortul cu fructe si migdale este delicios si foarte aspectuos. Se poate prepara pentru zilele festive sau doar cand aveti pofta de dulce, mai ales cand gasim fructe proaspete din belsug.

Timp pregatire
160 minute
Complexitate
redusa
Tort cu fructe si crema de struguri

Ingrediente

  • Pentru blat
  • * 5 oua
  • * 5 linguri de zahar
  • * 5 linguri de faina
  • * 100 g ciocolata
  • * 70 g fulgi de migdale
  • * 1 praf de copt
  • * 1 zahar vanilat Bourbon
  • * esenta de migdale
  • Pentru crema de struguri
  • * 250 ml frisca lichida
  • * 250 g branza de vaci dulce
  • * 250 g struguri albi
  • * 250 f struguri negri
  • * 200 g smantana
  • * 200 g zahar pudra
  • * 1 zahar vanilat
  • * 1 plic gelatina
  • Pentru crema de fructe de padure
  • * 400 ml frisca lichida
  • * 200 g coacaze negre
  • * 200 g capsuni
  • * 100 g mure
  • * 100 g zmeura
  • * 150 g zahar
  • * 1 zahar vanilat
  • * 1 plic gelatina

Mod de preparare

Preparare blat

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul tos, cel vanilat si mixam pana obtinem o compozitie de bezea.
Galbenusurile se bat cu putina apa minerala,esenta de migdale si ciocolata topita pe baie de aburi.
Apoi le adaugam in compozitia de albusuri,punem fulgii de migdale iar la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt.
Compozitia rezultata se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru aproximativ 30 - 35 minute.


Preparare crema de struguri

Mixam frisca cu zaharul pudra si cel vanilat, apoi adaugam smantana,iar la sfarsit branza de vaci.

Se deshidrateaza gelatina in 100 ml apa rece apoi se topeste la baie de aburi si se toarna in fir subtire peste crema.

Amestecam usor in compozitie, apoi adaugam bobitele de struguri pe care le-am taiat bucati mici.

Dam compoztia rezultata la rece pentru aproximativ o ora.


Preparare crema de fructe de padure

Mixam frisca cu zaharul pudra , apoi adaugam fructele, iar la sfarsit gelatina pregatita conform instructiunilor de pe pachet.
Dam crema la frigider pentru o ora.

Asamblare si decorare tort

Blatul copt si racit se taie in 3 parti egale.
Se aseaza prima foaie de blat pe platou,apoi punem inelul de la tava de copt si adaugam crema de fucte de padure, apoi asezam a doua parte de blat, crema de struguri si ultima parte de blat.
Dam la rece pentru cel putin 4 ore.
Dupa cele 4 ore indepartam inelul de la tava de copt si ornam tortul cu ciocolata topita pe baie de aburi, de jur imprejur presuram fulgi de migdale si decoram cu fructe.
Pofta buna!


Lasam sa se raceasca ciocolata topita, dupa care tortul cu fructe si crema de struguri se poate taia si servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte
Bucataras.RO

Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte

Pregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)

Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos