Tortul cu fructe si crema mascarpone este absolut delicios. Datorita retetei prezentata in imagini pas cu pas, puteti si dumneavoastra sa pregatiti acest tort delicios pentru orice ocazie festiva.
In primul rand se aprinde cuptorul la 180 de grade, ca sa se incinga bine inainte sa punem blatul la copt.
Apoi, am amestecat bine oul cu zaharul, am adaugat apoi ingredientele umede (laptele, uleiul, magiunul) si mirodeniile. Am adaugat faina amestecata cu bicarbonat si cacao.
Intr-o tava de tort cu fundul detasabil am pus hartie de copt , am adaugat compozitia...si am pus-o sa naduseaca la cuptor timp de 30-35 de minute. Spre final am terorizat un pic blatul , intepandu-l cu o scobitoare pana s-a plictisit si mi-a lasat-o curata. Dupa ce s-a copt, l-am scos si l-am lasat sa se odihneasca pana s-a racit.
Mai intai am crestat blatul de jur imprejur (2 taieturi, ca sa imi iasa 3 bucati de blat), cat sa pot sa bag ata prin taietura. Apoi am luat o bucata de ata cat sa inconjor blatul si sa mai am si de ce sa tin bine. Am bagat ata usor in taieturi, am prins cu mana dreapta de capatul stang al atei si cu mana stanga de capatul drept si am tras usurel pana a iesit ata dreapta (va dati seama cate a patimit bietul blat? L-am batut, apoi l-am copt, apoi l-am intepat si la sfarsit l-am sugrumat!)
Mai departe am facut baza pentru cele 2 creme:
- am amestecat foarte bine galbenusurile cu zaharul. Apoi am adaugat laptele si am pus totul pe focul cel mai mic, amestecand in continuu.
- Cat timp s-a racit baza pentru crema am pus hartie de copt si inelul inapoi in jurul primei bucati de blat. L-am insiropat cu compot amestecat cu coniac, apoi am asezat visinele.
- Am luat 2/3 din baza de crema, am amestecat-o cu mascarpone, vanilie, 2 linguri de frisca batuta si 2 linguri de gelatina (preparata astfel : am lasat-o cu 100 ml apa rece timp de 10 minute , apoi am dizolvat-o pe bain-marie )
- Am batut bine cele 3 albusuri
- Apoi le-am incorporat in crema. Trei sferturi din crema a ajuns peste visine
-Am pus a doua parte de blat, l-am insiropat si l-am acoperit cu mandarine
-Pentru a doua crema am adaugat ciocolata alba in baza de crema ramasa si am amestecat bine pe foc mic pana s-a topit ciocolata. Dupa ce s-a racit am adaugat 4 linguri de gelatina si aproximativ 250 ml frisca batuta. Am pus-o pe toata peste mandarine. A urmat blatul numarul 3, insiropat si crema ramasa de la stratul cu visine.
Apoi am lasat tortul la frigider pana dimineata.
Decorarea tortului:
Am taiat o fasie de hartie de copt mai inalta decat tortul si am intins-o. Am topit ciocolata la bain-marie (separat ciocolata alba de cea cu lapte). In partea de jos a hartiei m-am straduit sa fac un fel de valuri din ciocolata cu lapte. Apoi am completat cu ciocolata alba astfel incat sa obtinem o banda mai inalta decat tortul. am lasat sa se raceasca un pic ciocolata, apoi am infasurat hartia in jurul tortului (la aceasta operatiune mi-ar fi trebuit inca vreo 2 maini ca sa nu manjesc chiar totul in ciocolata, insa pana la urma m-am descurcat)
Infasurat bine, am pus tortul la frigider.
M-am apucat apoi de topingul de visine : am pus intr-o tigaie visinele, o cana cu sirop, putin coniac si lichiorul de lamaie. Mi-a trecut prin gand sa flambez compozitia, dar mi-a fost mila de propriile sprancene, asa ca m-am abtinut Intr-o canuta am amestecat amidonul cu niste compot si l-am adaugat in tigaie. Asa... mai departe am dezbracat tortul cu maare grija si emotie de hartia de copt, avand grija sa nu care-cumva sa rup ciocolata. Apoi, am pus visinele cu sirop cu tot si am inceput sa ornez.
Reteta de tort cu fructe si crema mascarpone a fost propusa de IriA pe forum culinar.
Serviti tortul cu fructe si crema mascarpone la ocaziile festive.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii