Se separa galbenusurile de albusuri, galbenusurile se freaca bine cu 200 gr zahar, albusurile se bat spuma. Se toarna galbenusurile peste albusurile
Se separa galbenusurile de albusuri, galbenusurile se freaca bine cu 200 gr zahar, albusurile se bat spuma. Se toarna galbenusurile peste albusurile batute spuma si se incorporeaza faina mestecand foarte incet cu o lingura. Se adauga praful de copt stins in otet si esenta de vanilie. Se aseaza in tava tapetata cu faina si se baga la cuptor circa 30-40 de minute.
Crema:
Frisca se bate spuma. Fructele se curata si se taie marunt. Se amesteca frisca cu fructele maruntite.
Siropul pentru blat:
Se pune la fiert apa cu zahar si o esenta de vanilie, se da la racit si se toarna peste blat dupa ce s-a scos din cuptor si s-a taiat.
Se adauga crema , apoi se orneaza cu capsuni si diverse alte fructe, stafide, ciocolata...
Se serveste dupa ce s-a tinut cel putin 30 minute la frigider. Este un tort foarte racoritor recomandat pentru sarbatori.
Alte retete recomandate:
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPoate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...
Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptorDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii