Pentru foile de blat, se amesteca galbenusurile cu zaharul, se adauga ciocolata rasa, faina si albusurile spuma. Se coc 6 foi care se umplu cu crema
Pentru foile de blat, se amesteca galbenusurile cu zaharul, se adauga ciocolata rasa, faina si albusurile spuma.
Se coc 6 foi care se umplu cu crema de nuci si se acopera cu glazura.
Pentru crema, Se fierbe laptele cu nucile, vanilia si zaharul, sa dea intr-un clocot. Se freaca untul spuma cu putin rom, dupa care se amesteca cele doua compozitii impreuna.
Pentru glazura, se fierbe zaharul cu apa pana se leaga. Se freaca apoi cu ciocolata frecata si incalzita in cuptor si se adauga untul.
Se glaseaza repede tortul.
Pofta buna!
Va recomandam si alte retete de prajituri:
Prajitura simpla si rapida cu visine
Chec cu visine
Strudel cu visine
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii