Prepararea grilajului: Zaharul se topeste intr-un vas uscat, amestecand continuu, apoi adaugam nuca. Acest amestec fluid dens il turnam peste o placa
Prepararea grilajului:
Zaharul se topeste intr-un vas uscat, amestecand continuu, apoi adaugam nuca. Acest amestec fluid dens il turnam peste o placa de gatit unsa. Din materialul inca maleabil, decupam cu un sfredel, diferite forme, pentru ornamente, iar ramasitele intarite, se macina grosier.
Prepararea tortului:
Albusurile se bat spuma, cu 3/4 din zahar, iar galbenusurile cu 1/4 din zahar. Galbenusrile se amesteca cu putin albus batut, apoi adaugam si restul de albus, faina si untul topit, iar la urma grilajul macinat. Turnam torul intr-o forma captusita cu folie de hartie, uniformizam deasupra si coacem la 180-200 grade. Dupa ce s-a copt, presaram cu faina, il rasturnam afara si lasam sa se raceasca.
Prepararea cremei grilajului:
Fierbem 2/3 de lapte cu 2/3 de zahar. Intre timp, intr-un vas separat, batem cu telul, o spuma din 1/3 de lapte, 1/3 de zahar si praful de budinca, apoi turnam laptele fiert si mai fierbem pana se ingroasa, amestcand continuu. Dupa ce se raceste, se amesteca cu unt, iar la urma se adauga grilajul macinat. Taiem blatul in 3 foi egale ca grosime, apoi umplem si il invelim pe margine cu crema si ornam cu grilaj macinat. Deasupra se orneaza cu ornator de crema si cu formele de grilaj decupate, dupa gustul fiecaruia.
Alte retete tort recomandate
Tort diplomat
Torturi
Tort tiramisu cu piscoturi
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de laptePlacinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta videoPiersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.
PiersicuteO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptorAm pregatit acest cheesecake special pentru aceasta dubla aniversare, reteta cu nr.700 si 7 ani de Bucataras. 7 ani in care...
Desert cheesecake cu afine - reteta 700 si 7 ani de BucatarasOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii