Tort cu inimi

Tortul cu inimi este ideal pentru o zi speciala a indragostitilor, cand iti poti surprinde fiinta iubita cu acest minunat si delicios desert, dupa o cina romantica.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu inimi

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 100 ml compot visine
  • 70 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • cca 300 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Crema:
  • 200 g unt
  • 2 linguri cacao
  • 200 g zahar pudra
  • 1 esenta rom
  • Inimile:
  • 300 g biscuiti
  • 70 ml apa
  • 70 g zahar
  • 100 g margarina
  • 2 linguri cacao
  • 1 ciocolata
  • 2 linguri lapte
  • Decor:
  • pasta de zahar

Mod de preparare

Blat:
Mixam albusurile spuma. Separat amestecam bine galbenusurile cu zaharul pana devin ca o crema, apoi adaugam plicurile de zahar vanilat si esenta de vanilie. Treptat adaugam faina amestecata cu praful de copt, amestecam bine compozitia de galbenusuri. Rasturnam albusurile batute spuma peste galbenusuri, mixam bine iar la final adaugam uleiul, compotul si un praf de sare. Amestecam bine si dam la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt pana trece testul cu scobitoarea. Dupa, dam la rece 2 ore.

Intre timp pregatim inimile:
Sfaramam biscuitii. Intr-o craticioara topim margarina, treptat adaugam zaharul. Luam de pe foc si adaugam apa si lingurile de cacao. Rasturnam treptat peste biscuiti pana se formeaza o compozitie care poate fi modelata. Facem 2 inimioare cu mainile si le invelim cate una in folie si dam la rece 10 min. Topim ciocolata adaugam laptele si imbracam inimioarele in ciocolata si dam iar la rece.

Crema:
Amestecam untul cu zaharul pudra pana devine o crema. Adaugam cacao si esenta mixam bine impreuna si dam la rece.

Asamblarea:
Taiem blatul in doua. Insiropam prima foaie cu compot de visine, adaugam crema, punem a 2 a foaie, insiropam si decoram cu pasta de zahar. La sfarsit adaugam inimioarele.


Servim tortul cu inimi impreuna cu piersici facute dulceata din camara Bunatati din Natura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte
Bucataras.RO

Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte

Pregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)

Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos