Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu o jumatate din cantitatea de zahar. Se freaca galbenusurile cu restul de zahar si se
Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu o jumatate din cantitatea de zahar. Se freaca galbenusurile cu restul de zahar si se adauga la albusuri. Se amesteca praful de copt cu putin otet si se incorporeaza impreuna cu faina in albusuri. Se unge o forma rotunda cu unt, se toarna aluatul si se introduce la cuptor, la foc potrivit.
Pentru crema se amesteca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga doua linguri de cacao si o cana si jumatate de lapte si se pune vasul la fiert in bain-marie. Se amesteca mereu pana cand se ingroasa crema. Se freaca untul spuma, iar ciocolata se rupe in bucatele si se topeste intr-un vas in baie de aburi.
Se adauga ciocolata peste untul frecat si se incorporeaza cu lichiorul de portocale si coaja confiata de portocala, se omogenizeaza.
Dupa ce s-a racit, se taie blatul in jumatate. Se face un sirop din zahar, zahar de vanilie si o cana de apa. Se adauga coaja rasa de portocata si se toarna peste blaturi. Se asaza un blat pe un platou, se acopera cu felii de portocale si cu jumatate din crema. Se pune al doilea blat si se procedeaza la fel. Se acopera tortul cu felii de portocala, asezate in cercuri concentrice, pe margine se imbraca in frisca. Se incalzeste putin jeleul si se intinde peste feliile de portocala. Se tine cateva ore la frigider.
Alte retete de tort recomandate
Tort de visine
Tort diplomat
Tort de zmeura
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaPentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilieAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeO prajitura foarte gustoasa si aratoasa, zic eu. Foile sunt foarte bune si nu trebuie intinse cu sucitorul si nici coapte pe...
Prajitura cu cafea si crema mascarponeAm incercat pentru prima data aceasta reteta si am ramas surprinsa de gustul minunat al sosului . Va recomand sa incercati si...
Pui fricasséReteta de drob de miel. Drob traditional de miel reteta simpla pas cu pas. Reteta de drob de miel cu prapure si oua fierte....
Drob de miel
Comentarii