Tort cu lichior de portocale

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu o jumatate din cantitatea de zahar. Se freaca galbenusurile cu restul de zahar si se

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • praf de copt. Pentru crema: 200 g ciocolata
  • 2 linguri de lichior de portocale
  • 2 portocale
  • coaja confiata de portocale
  • 100 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri de cacao
  • o cana si jumatate de lapte
  • 4 linguri de zahar
  • un pliculet de zahar vanilat
  • 250 g frisca
  • 2 linguri de jeleu de portocale

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu o jumatate din cantitatea de zahar. Se freaca galbenusurile cu restul de zahar si se adauga la albusuri. Se amesteca praful de copt cu putin otet si se incorporeaza impreuna cu faina in albusuri. Se unge o forma rotunda cu unt, se toarna aluatul si se introduce la cuptor, la foc potrivit.

Pentru crema se amesteca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga doua linguri de cacao si o cana si jumatate de lapte si se pune vasul la fiert in bain-marie. Se amesteca mereu pana cand se ingroasa crema. Se freaca untul spuma, iar ciocolata se rupe in bucatele si se topeste intr-un vas in baie de aburi.

Se adauga ciocolata peste untul frecat si se incorporeaza cu lichiorul de portocale si coaja confiata de portocala, se omogenizeaza.

Dupa ce s-a racit, se taie blatul in jumatate. Se face un sirop din zahar, zahar de vanilie si o cana de apa. Se adauga coaja rasa de portocata si se toarna peste blaturi. Se asaza un blat pe un platou, se acopera cu felii de portocale si cu jumatate din crema. Se pune al doilea blat si se procedeaza la fel. Se acopera tortul cu felii de portocala, asezate in cercuri concentrice, pe margine se imbraca in frisca. Se incalzeste putin jeleul si se intinde peste feliile de portocala. Se tine cateva ore la frigider.

Alte retete de tort recomandate

Tort de visine

Tort diplomat

Tort de zmeura

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci