Tort cu mandarine si bomboane

Tortul cu mandarine si bomboane este delicios si aveti nevoie de 4 oua, 200 g zahar, 1 pachetel de zahar vanilat.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 1 pachetel de zahar vanilat
  • 200 g faina
  • o lingurita de praf de copt
  • 600 g mandarine
  • bomboane de ciocolata
  • 250 g branza de vaci
  • 150 g smantana
  • o lingurita de zeama de lamai
  • 600 ml frisca
  • 50 g migdale

Mod de preparare

Pentru tortul cu mandarine si bomboane, se incinge cuptorul, in timp ce se bat spuma albusurile cu zaharul vanilat, zaharul si patru linguri de apa rece. Adaugam usor galbenusurile, faina si praful de copt. Compozitia se pune in tava tapetata la copt, timp de treizeci de minute, apoi se lasa blatul la racit. Mandarinele din compot se lasa la scurs, cateva bucati se pastreaza pentru ornat, iar restul se taie marunt. Bomboanele se sfarama si se amesteca cu branza de vaci, smantana si zeama de lamaie. Se adauga mandarinele si 500 g frisca amestecandu-se usor. Blatul se taie pe jumatate; punem o jumatate pe platou si insiropam cu suc de la compot, apoi se acopera cu jumatate de crema, dupa care punem cealalta jumatate si deasupra restul de crema. Tortul se prinde cu un carton si se lasa la rece timp de patru ore.


La sfarsit, tortul cu mandarine si bomboane, se acopera cu frisca, se orneaza cu mandarine, napolitane si migdale fin taiate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc