Tortul cu mandarine si ciocolata alba este un tort ideal pentru zilele festive si aniversarile in familie, un tort lejer si extraordinar de delicios.
Mod de preparare blat:
Eu cern intotdeauna faina, aici impreuna cu cacaoa, si parca blatul iese mai afanat decat daca as pune faina pur si simplu cu lingura.
Am separat albusul de galbenus; pe primul l-am batut bine cu un praf de sare, iar pe galbenusuri le-am frecat cu zaharul pana s-au facut o chestie spumoasa si destul de deschisa la culoare. Apoi peste galbenusuri am pus faina cernuta cu cacao, ciocolata razuita si coaja de lamaie. Dupa ce le-am omogenizat am pus peste o treime din albusuri , ca sa se mai desfaca nitel si sa se inglobeze bine restul de albus, care va fi incorporat cu o paleta prin miscari de sus in jos. Am umezit forma cu apa, am pus pe fund hartie de copt si la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. acuma fiecare isi cunoaste cuptorul, eu am din cel simplu, fara ventilatie sau alte chestii , deci coaceti pana la proba cu scobitoarea, asa cum fac si eu.
Mod de preparare crema de mandarine:
Se scurg mandarinele de sirop, se bate frisca bine bine cu zaharul pudra, mandarinele se maruntesc pana la epuizare cu mixerul bat sau cu blenderul, apoi se amesteca cu frisca batuta (pentru cine vrea mai dulce, be free sa mai puneti zahar, mie imi place asta mai fresh, ca sa mearga cu crema de cioco alba)
Gelatina se hidrateaza in apa rece( se pune intr-o cescuta sau castronel cu apa cat sa treaca peste ea) apoi se incalzeste la microunde pana se topeste, se adauga la crema de mandarine.
Mod de preparare crema de ciocolata:
Ciocolata alba se topeste pe foc impreuna cu frisca lichida si se lasa la racit ( eu fac asta cu o zi inainte ca sa se raceasca bine la frigi)
Frisca se bate bine cu zaharul pudra, apoi se spumeaza ciocolata alba si se amesteca cu frisca. La fel ca mai sus se procedeaza si aici cu gelatina, se hidrateaza, se topeste la microunde si apoi tushti in crema.
Siropul se face din zeama ce s-a scurs de la compotul de mandarine, la care se mai adauga 150 ml apa, se fierb bine cu 4 linguri de zahar, se raceste inainte sa se insiropeze tortul.
Blatul se taie felii, il montam pe un platou in ordinea urmatoare: blat de ciocolata insiropat, crema alba, blat de ciocolata insiropat, crema mandarine, blat de ciocolata insiropat (ideal ar fi sa folositi inel de tort deoarece cremele sunt inca destul de fluide), dupa care se da la rece.
Tortul cu mandarine si ciocolata alba se orneaza dupa gustul fiecaruia si se serveste rece, de la frigider.
Reteta tortului cu mandarine si ciocolata alba a fost propusa pe forumul Culinar.ro de mihamarky.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.
Scovergi ardelenestiO prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!
Prajitura cu piure de castaneEste o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.
Foi napolitana cu blat de nugaIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii