Pentru tortul cu marmelada si cu crema se ceme faina pe masa de aluat, se face loc la mijloc si se pune galbenusul, otetul, uleiul, untura, laptele.
Pentru tortul cu marmelada si cu crema se ceme faina pe masa de aluat, se face loc la mijloc si se pune galbenusul, otetul, uleiul, untura, laptele, un pachetel de praf de copt si sare. Se framanta bine aluatul si se imparte in sase parti egale. Se intind foile pe rand, de rnarimea tavii si se coc la foc potrivit. Din timp se face o crema de vanilie din lapte, un ou, faina, zahar si putina vanilie. Se amesteca toate impreuna si se fierb pe masina pana se ingroase crema. Se freaca bine sa nu se faca cocolosi. Se asaza o foaie de tort pe farfurie, se unge cu marmelada, deasupra se pune a doua foaie care se unge cu crema si asa mai departe se asaza foile alternand un rand de marmelada cu unul de crema. Deasupra si imprejur, se acopera tortul cu crema.

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii