Tort cu mascarpone

Acest delicios tort cu branza mascarpone mai are in compozitie lapte, faina, unt, zahar, oua, budinca cu gust de frisca.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200 gr faina
  • 100 gr unt
  • 60 gr zahar
  • 1 ou
  • Pentru crema:
  • 250 ml lapte
  • 80 gr zahar
  • 1 budinca cu gust de frisca
  • 150 gr mascarpone
  • Pentru ornat:
  • 50 gr bombonele colorate
  • 1 plic gelatina

Mod de preparare

Pentru blat

2

Se amesteca faina cu untul, zaharul, oul si se framanta bine. Se inveleste aluatul in folie si se pune la rece pentru 30 de minute. Se tapeteaza o forma cu diametrul de 23 cm si se pune aluatul in ea. Se introduce in cuptor si se lasa la copt 15 minute.

Pentru crema

2

Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul si se adauga praful de budinca, amestecat in prealabil cu putin lapte. Se amesteca bine, apoi se ia de pe foc si se amesteca continuu pana se raceste. Se adauga apoi branza mascarpone in compozitie si se amesteca bine. Daca e nevoie se mai adauga zahar sau esenta. Se pune crema de branza peste blat, se orneaza cu bombonele si se toarna gelatina. Se lasa la rece pana la servire.


Se serveste rece.

Alte retete de dulciuri:

Pasca cu ciocolata

Pasca cu branza

Tort diplomat

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori