Se spala merele, se curata de coaja si se taie felii subtiri care se preasara cu zahar si se stropesc cu rom. Se parfumeaza cu putina scortisoara pis
Se spala merele, se curata de coaja si se taie felii subtiri care se preasara cu zahar si se stropesc cu rom. Se parfumeaza cu putina scortisoara pisata si se lasa la rece o ora. Se framanta un aluat frantuzesc din 125 gr unt, o ceasca de apa calda si fains, care se pune la rece o ora, apoi se framanta din nou cu restul de unt. Aluatul se tine la rece inca o ora, apoi se imparte in doua parti egale si se intind foi, care se pun intr-o tava rotunda, neunsa, sa se coaca doar pe jumatate. Foile se coc pe rand. Se pune umplutura de mere pe o foaie astfel pregatita, se acopera cu foaia ramasa si se continua coacerea. Se scoate cand aluatul s-a rumenit usor, se raceste in tava si se taie felii, in raza.
Feliile de tort se servesc simple, sau acoperite cu frisca.
Alte retete de torturi:
Tort diplomat
Tort de capsuni
Tort cu mere si crema de zahar ars
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii