Merele se spala, se curata de coaja si se taie felii. Se pun intr-o tava si se presara peste ele zahar, scortisoara, cardamom. Deasupra se repartizeaz
Merele se spala, se curata de coaja si se taie felii. Se pun intr-o tava si se presara peste ele zahar, scortisoara, cardamom. Deasupra se repartizeaza untul taiat in bucati mici. Se da tava la cuptor pana se inmoaie putin merele.
Se separa ouale. Se bat albusurile cu zaharul se adauga galbenusurile, uleiul, esenta si faina. Se imparte compozitia in doua. Prima jumatate se aseaza deasupra merelor. Se da tava din nou la cuptor pentru 20-25 minute. Se lasa sa se racoreasca putin si se rastoarna pe platou, astfel incat merele sa ramana deasupra.
In aceeasi tava se coace o a doua foaie din jumatatea de aluat oprita. Dupa ce s-a copt si este rece, se aseaza deasupra merelor, acestea ramand la mijloc.
Se insiropeaza cu putin sirop de zahar ars, apoi se imbraca tortul cu frisca si se presara fulgi de migdale.
Pentru un aspect mai deosebit se poate amesteca in o parte din frisca, o lingurita cu cacao. Dupa ce a stat un timp la rece se taie cuburi si se serveste. Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights
Alte retete recomandate:
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii