Pentru blat Se freaca bine zaharul pisat fin cu vanilia, untul, ouale intregi si galbenusurile rascoapte. Se adauga apoi m
Pentru blat
Se freaca bine zaharul pisat fin cu vanilia, untul, ouale intregi si galbenusurile rascoapte. Se adauga apoi migdalele curatate si pisate fin. La sfarsit se adauga
faina si se mai amesteca putin. Se pune in forma neunsa toata compozitia. Se coace blatul pe jumatate.
Se unge blatul cu marmelada de caise, peste care se asaza feliile de mere fierte in sirop si presarate cu scortisoara, alune prajite si macinate, stafide, totul stropit cu rom.
Glazura
Galbenusurile se freaca cu zahar in care se includ alunele prajite, romul, albusurile si faina. Aceasta compozitie se toarna peste tort si se presara cu alune sau migdale macinate si se mai coace putin ca sa se prinda glazura.
Alte retete de tort
Tiramisu
Tort cu mere
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaO minunatie de arome!
Chec rece cu fistic si ciocolata albaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii