Tort cu mere rase

Ouale se bat spuma cu zaharul, iar cand amestecul a devenit crema spumoasa se adauga uleiul cate putin. Se bate in continuu, pentru ca uleiul sa nu ta

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 linguri de ulei
  • 6 linguri de lapte
  • 6 linguri zahar
  • 300 g faina
  • sare
  • 3 oua
  • 1/2 lingurita amoniac
  • 1/2 lamiie
  • 1 kg mere
  • 200 g frisca

Mod de preparare

Ouale se bat spuma cu zaharul, iar cand amestecul a devenit crema spumoasa se adauga uleiul cate putin. Se bate in continuu, pentru ca uleiul sa nu taie crema. Se incorporeaza cu atentie laptele, se adauga praf de copt sau amoniac stins cu zeama de la o jumatate de lamiie, se parfumeaza cu coaja de lamaie si se adauga faina in ploaie. Se framanta un aluat mai moale, care se imparte in trei parti egale. Foile de aluat se coc pe fundul unei tavi, se lasa sa alunece pe un platou, apoi se ung cu mere in amestec cu frisca.

Merele se curata de coaja, se dau pe razatoare si se calesc pe foc mic Se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca usor cu frisca. Amestecul se pune intre foile tortului si se lasa sa stea cateva ore inainte de a-l taia.
Se poate servi cu sos acrisor de fructe sau la cafea.

Alte retete recomandate:

Lapte de pasare

Papanasi fierti

Dulceata de gutui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci