Blatul. Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia la foc mic pana la spumare. Se ia apoi la o parte si se bate pana se raceste, apoi se adauga co
Blatul. Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia la foc mic pana la spumare. Se ia apoi la o parte si se bate pana se raceste, apoi se adauga coaja rasa si zeama de
portocale, migdalele curatate si prajite in cuptor, faina, romul si albusurile spuma.
Se pune compozitia intr-o forma tapetata bine cu unt si faina si se coace.
Crema. Ouale intregi, zaharul si vanilia se dilueaza cu laptele si se pune compozitia la foc potrivit. Cand este aproape gata se adauga coaja rasa de portocale si se
ingroasa bine ca o crema de vanilie.
Cand crema s-a racit se adauga gelatina topita cu
zeama de portocale si frisca batuta.
Blatul taiat in trei se umple cu crema si se acopera si pe deasupra. Se da la rece.
Cand este complet inchegat se orneaza cu aceeasi crema ramasa si felii de portocale sau fructe zaharisite. Se mai poate orna si cu frisca si felii de portocala.
Pofta buna!
Alte torturi recomandate
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii